ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο: Στα "χαρακώματα" για το Κύπελλο Ισπανίας

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αναμέτρηση κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για την La Liga
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αναμέτρηση κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για την La Liga Ⓒ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα αναμετράται με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Σεβίλλη (22:30, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT 24) με φόντο το Κύπελλο Ισπανίας.

Το Copa del Rey έφτασε στο φινάλε του και απόψε (22:30, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT 24) κοντράρονται Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο στο στάδιο "Κορτούχα" της Σεβίλλης, με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ισπανίας. Θυμίζουμε ότι προσφάτως η Αθλέτικ έχασε τον... περσινό τελικό από τη συμπολίτισσά της, Ρεάλ Σοσιεδάδ και δεν θα ήθελε να βιώσει και πάλι την πίκρα στο ίδιο μάλιστα γήπεδο.

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την ήττα στο "Clasico" με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μειώθηκαν οι ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, η ομάδα είναι ήδη εκτός Champions League από τους 16 και κινδυνεύει να μείνουν χωρίς τρόπαιο για δεύτερη συνεχή σεζόν. Αν πάρει το Κύπελλο, κάπως θα σωθεί η κατάσταση και θα δοθεί η απαραίτητη ώθηση για το φίνις του πρωταθλήματος.

Όσο για τη Μπιλμπάο, θέλει να πάρει το τρόπαιο πρώτη φορά από το 1984 (έκτοτε μετράει πέντε χαμένους τελικούς), ενώ αποτελεί τη μοναδική της ευκαιρία για να εξασφαλίσει εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, αφού στο πρωτάθλημα βρίσκεται μακριά από τις προνομιούχες θέσεις που στέλνουν στο Europa League.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ίδιο γήπεδο πριν τρεις μήνες (17/1), στον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου οι Βάσκοι επικράτησαν με 3-2 στη παράταση και κατέκτησαν το τρόπαιο. Αντίθετα, οι δύο φετινές αναμετρήσεις τους στη La Liga έληξαν με νίκες των Καταλανών, 3-2 στο "Σαν Μαμές" και 2-1 στο "Καμπ Νου". Αυτός θα είναι ο 9ος μεταξύ τους τελικός, με τους "μπλαουγκράνα" να μετρούν έξι νίκες έναντι δυο της Αθλέτικ.

ⓒ 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ