ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Επιστροφή Λαπόρτα στην προεδρία

O Τζοάν Λαπόρτα, νικητής των εκλογών του 2021 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Μπαρτσελόνα
O Τζοάν Λαπόρτα, νικητής των εκλογών του 2021 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Μπαρτσελόνα Ⓒ 2020 HERNAN MUNOZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζοάν Λαπόρτα κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών της Μπαρτσελόνα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και επιστρέφει πανηγυρικά ως ο Νο 1 διοικητικός παράγοντας των μπλαουγκράνα.

Η μεγάλη επιστροφή! Ο Τζοάν Λαπόρτα ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στις εκλογές που διενεργήθηκαν την Κυριακή (7/3) στην Μπαρτσελόνα για την ανάδειξη του νέου προέδρου και στις οποίες είχαν δικαίωμα συμμετοχής τα 110.290 επίσημα μέλη του συλλόγου και είναι πλέον ξανά ο ισχυρός άνδρας των μπλαουγκράνα, για να πάρει τη θέση που είχε από το 2003 μέχρι το 2010.

Η καταμέτρηση δεν έχει μεν ολοκληρωθεί ωστόσο με το 90% των ψήφων να έχουν ήδη μετρηθεί, ο Λαπόρτα έχει εξασφαλίσει τεράστια διαφορά από τους έτερους συνδιεκδικητές του χρίσματος, Βίκτορ Φοντ και Τόνι Φρέισα που έσπευσαν μάλιστα να αποδεχτούν την ήττα τους και να δώσουν συγχαρητήρια στον αντίπαλό τους, μαζί και ευχές για επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Η νίκη του Λαπόρτα -που ήταν το μεγάλο φαβορί- έγινε δεκτή με επευφημίες, ζητωκραυγές και άνοιγμα σαμπανιών, με τον έμπειρο παράγοντα να καλείται πλέον να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και να κάνει ταυτόχρονα πράξη την υπόσχεσή του: να πείσει τον Λιονέλ Μέσι να μείνει στην Καταλωνία και να υπογράψει νέο συμβόλαιο στο φινάλε της σεζόν, για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην "Μπάρτσα".

Σημειώνεται πως στο διάστημα της πρώτης θητείας του στον προεδρικό θώκο, ο Λαπόρτα είχε ζήσει μεγάλες στιγμές με τους μπλαουγκράνα καθώς επί των ημερών του ήταν στον πάγκο οι Φρανκ Ράικαρντ και Πεπ Γκουαρδιόλα που είχαν φέρει συνολικά 2 τίτλους Champions League (2006, 2009) και 4 πρωταθλήματα Ισπανίας (2005, 2006, 2009, 2010).

Βέβαια η κατάσταση τώρα, έντεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του, είναι εντελώς διαφορετική, όχι μόνο γιατί ο σύλλογος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο που ο Λιονέλ Μέσι είναι ο τελευταίος μίας γενιάς μεγάλων παικτών που έφτασαν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή και την κράτησαν εκεί για πολλά χρόνια αλλά και επειδή τα χρέη του συλλόγου είναι δυσβάσταχτα, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

"Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο Μέσι θα παραμείνει", δήλωσε ο ένας εκ των δύο άλλων συνυποψηφίων για τη θέση του προέδρου, Βίκτορ Φοντ, με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο Τζοάν Λαπόρτα θα μπει στο αεροπλάνο για Παρίσι για να συνοδεύσει την αποστολή της ομάδας ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης με την Παρί Σεν Ζερμέν (νίκη με 4-1 για τους Γάλλους στο Καμπ Νόου) για τη φάση των "16" του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ