ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Η διοίκηση Μπαρτομέου έθετε εν γνώσει της σε κίνδυνο τους θεατές στο Καμπ Νόου

Η έδρα της Μπαρτσελόνα, το Καμπ Νόου
Η έδρα της Μπαρτσελόνα, το Καμπ Νόου © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Vanguardia η Μπαρτσελόνα έπαιξε 21 παιχνίδια στο Καμπ Νόου πριν από τον κορονοϊό, με τη διοίκηση των μπλαουγκράνα να γνωρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των θεατών.

Στοιχεία ιδιαίτερα ανησυχητικά για το Καμπ Νόου έφερε στο φως της δημοσιότητας η ισπανική εφημερίδα Vanguardia. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως πραγματοποιήθηκαν 21 παιχνίδια στην έδρα της Μπαρτσελόνα πριν από την... έκρηξη του κορονοϊού με ρίσκο της ασφάλειας των θεατών.

Ο λόγος είναι προβλήματα που εντοπίστηκαν στο Καμπ Νόου, οι οποίες ήταν γνωστές στην τότε διοίκηση του Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, όμως δεν έγινε τίποτα προκειμένου να επιλυθούν. Αρκετές μηχανολογικές εταιρίες τόνιζαν πως η διοίκηση γνώριζε και τα 127 προβλήματα του γηπέδου το 2019. Ένα εξ αυτών είναι η κατάρρευση αντικειμένων του Καμπ Νόου στις σκάλες.

Έτσι, παρά την έκθεση της εταιρίας ιαπωνικής Nikken δεν έγινε καμία δράση και παίζονταν κανονικά παιχνίδια για τη La Liga και το Champions League. Από τα 127 προβλήματα, τα 44 ήταν υψηλού κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων, ενώ υπήρχαν άλλα 190 υψηλής σοβαρότητας.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η μεταβατική διοίκηση του Κάρλες Τούσκετς, πριν από την εκλογή του Λαπόρτα, ήταν εκείνη που από τον Μάρτιο του 2021 άρχισε να δίνει λύσεις στο πρόβλημα. Η παρούσα διοίκηση έχει επενδύσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να λυθούν τα 119 προβλήματα, δεδομένου ότι η Μπαρτσελόνα θα επιτρέψει την είσοδο των θεατών στο 100% στο επόμενο διάστημα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ