ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Έφτασε η ώρα των εκλογών

Ο Ζοάν Λαπόρτα τα χρόνια της προεδρίας του στην Μπαρτσελόνα.
Ο Ζοάν Λαπόρτα τα χρόνια της προεδρίας του στην Μπαρτσελόνα. AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα (07/03) τα 110.290 μέλη της Μπαρτσελόνα με στόχο να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του συλλόγου με τον Ζουάν Λαπόρτα να είναι το μεγάλο φαβορί.

Η ημέρα των εκλογών έφτασε για την Μπαρτσελόνα. Τα 110.290 μέλη του συλλόγου οδηγούνται στις κάλπες για να ψηφίσουν εκείνον που θα φέρει τους μπλαουγκράνα στο δρόμο των επιτυχιών και παράλληλα θα διαχειριστεί όλα τα καυτά ζητήματα που υπάρχουν.

Τρεις είναι εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο των μελών της Μπαρτσελόνα. Λαπόρτα, Φοντ και Φρέισα είναι εκείνοι που θέλουν να καθίσουν στον προεδρικό θώκο, όμως ο πρώτος είναι το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Ο Ζουάν Λαπόρτα έχει στα συν του την επιτυχημένη προηγούμενη θητεία του (2003-10), ενώ παράλληλα είναι και εκείνος που έχει δώσει και τις μεγαλύτερες υποσχέσεις.

Όποιος κι αν επικρατήσει θα έχει να διαχειριστεί δύσκολες υποθέσεις από την πρώτη ημέρα της θητείας του. Βασικότερη όλων η παραμονή στην ομάδα του Λιονέλ Μέσι. Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η παραμονή του Αργεντινού σούπερ σταρ θα πρέπει να επιτευχθεί σε μία περίοδο κατά την οποία τα χρέη του συλλόγου ξεπερνούν το 1 δις ευρώ.

Τα 110.290 μέλη της Μπαρτσελόνα καλούνται λοιπόν να ψηφίσουν τον ηγέτη που θα διαχειριστεί την κρίση που περνά ο Σύλλογος. Ήδη έχουν ψηφίσει ταχυδρομικώς 20,663, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να το κάνουν σε έξι σημεία μέχρι τις 9 το βράδυ της Κυριακής (07/03).

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία έχουν στηθεί έξι κάλπες σε Καταλονία και Ανδόρα. Οι δυο βρίσκονται στο Παλαού Μπλαουγκράνα και το Καμπ Νόου, οι άλλες είναι στη Χιρόνα, τη Γέιδα, την Ταραγόνα, την Τορτόσα και την Ανδόρα.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ