ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Δικαίωση για το νέο συμβόλαιο του Γκάβι, μπορεί να δηλωθεί στην La Liga

Ο Γκάβι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα του Champions League κόντρα στην Μίλαν
Ο Γκάβι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα του Champions League κόντρα στην Μίλαν Ⓒ 2022 JOAN MONFORT/ ASSOCIATED PRESS

Το δικαστήριο δικαίωσε την Μπαρτσελόνα στην διαμάχη της με την La Liga για το θέμα του νέου συμβολαίου Γκάβι, ζητώντας από την διοργανώτρια αρχή να αφήσει τους Καταλανούς να δηλώσουν τον 18χρονο στο ρόστερ της. Έχει δικαίωμα έφεσης η La Liga.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη, έστω σε πρώτο χρόνο. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση του συμβολαίου του Γκάβι αποφάσισε υπέρ της στην διαμάχη των Καταλανών με την La Liga και υποχρεώνει την διοργανώτρια αρχή να επιτρέψει την ενεργοποίηση του 18χρονου μέσου στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πιο λαμπρό ταλέντο του ρόστερ των Καταλανών υπέγραψε λίγο μετά την ενηλικίωσή του επαγγελματικό συμβόλαιο με ρήτρα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Το γεγονός ωστόσο ότι η Μπαρτσελόνα έχει δυσβάσταχτα χρέη, είχε ως αποτέλεσμα η La Liga να μην της επιτρέψει να δηλώσει τον ταλαντούχο μέσο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αφού δεν υπήρχε ο απαραίτητος χώρος στο μπάζετ. Αποτέλεσμα ήταν ο Γκάβι - αλλά και ο Ρόναλντ Αραούχο - να αγωνίζονται μόνο με την Μπαρτσελόνα Β'.

Για την ιστορία, αυτή η δικαίωση της Μπαρτσελόνα στις δικαστικές αίθουσες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει άμεσα τον Γκάβι στην διάθεσή της, αφού η La Liga έχει δικαίωμα έφεσης. Μένει λοιπόν να φανεί αν η διοργανώτρια αρχή θα υποβάλει έφεση ή απλώς θα δεχθεί την σχετική απόφαση.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ