ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα εναντίον δημοσιογράφου για ρατσιστικό σχόλιο στον Ανσού Φατί

Ο Ανσού Φατί
Ο Ανσού Φατί AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα θα κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας ABS, για κείμενο που συνέκρινε τον 18χρονο επιθετικό των Καταλανών, Ανσού Φατί, με μαύρο μικροπωλητή. Η εφημερίδα έχει ήδη απολογηθεί στους "μπλαουγκράνα".

Ο Ισπανός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί, μετά το τέλος του αγώνα των Καταλανών με την Φερεντσβάρος (5-1) για την πρώτη αγωνιστική του Champions League, έγινε δέκτης ρατσιστικού σχολίου από δημοσιογράφο, προκαλώντας την αντίδραση του ισπανικού συλλόγου, ο οποίος αναμένεται να κινηθεί νομικά.

Ο ρεπόρτερ της ισπανικής εφημερίδας ABS σε κείμενο, που δημοσίευσε μετά τη νίκη των "μπλαουγκράνα", θέλησε να σχολιάσει την ταχύτητα του νεαρού επιθετικού, χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Η εφημερίδα ωστόσο, απολογήθηκε στον ισπανικό σύλλογο.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του άρθρου ανέφερε χαρακτηριστικά στο κείμενό του:

" Ο Φατί όταν τρέχει μοιάζει με γαζέλα ή με έναν μαύρο μικροπωλητή που προσπαθεί να ξεφύγει στην Πασέο ντε Γκράθια, όταν έρχεται η Αστυνομία".

Μάλιστα, η σύγκριση αυτή προκάλεσε, εκτός από τη διοίκηση της Μπάρτσα, αντιδράσεις και στον συμπαίκτη του, Αντουάν Γκριεζμάν, με τον 29χρονο Γάλλο στράικερ να υπερασπίζεται τον Ισπανό μέσω ανάρτησής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, λέγοντας:

"Ο Ανσού είναι ένα εξαιρετικό παιδί που αξίζει σεβασμό όπως κάθε άνθρωπος. Όχι στον ρατσισμό".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ