ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα: Ανέβαλε την πληρωμή προστίμου 23 εκατ. ευρώ

Μέσι και Γκριεζμάν πανηγυρίζουν μαζί με τον Σουάρες γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ντόρτμουντ σε αναμέτρηση για το Champions League
Μέσι και Γκριεζμάν πανηγυρίζουν μαζί με τον Σουάρες γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ντόρτμουντ σε αναμέτρηση για το Champions League AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα έχει ανοικτά θέματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές και σε πρώτη φάση κατάφερε να αναβάλει την πληρωμή προστίμου ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ

Η Μπαρτσελόνα έχει ανοικτά θέματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές και σε πρώτη φάση κατάφερε να αναβάλει την πληρωμή προστίμου ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ, που της έχει επιβληθεί για τη μη καταβολή παρακρατήσεων από τον Ιανουάριο του 2012 ως Ιούνιο του 2015.

Η El Confidencial τόνισε πως η οφειλόμενη πληρωμή ανερχόταν σε εννέα εκατομμύρια ευρώ, αλλά σε αυτό το ποσό προστέθηκε πρόστιμο ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ..

Η ποινή επικυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό Διοικητικό Δικαστήριο λίγο πριν από το καλοκαίρι, αλλά η διοίκηση της Μπαρτσελόνα προέταξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως προς την άμεση εξόφληση της οφειλής, η έφεση έγινε δεκτή από το Εθνικό Δικαστήριο κι αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να αναβάλει την εκταμίευση.

Ο σύλλογος, μέσω επιστολής, εξήγησε τη δυσχερή κατάσταση λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία δημιούργησε σημαντική μείωση των εσόδων και υποτίμηση των ποδοσφαιριστών στη μεταγραφική αγορά. Πάντως, οι δικαστές απέρριψαν τη μερική απαλλαγή από τις εγγυήσεις που αιτήθηκε.

"Η συμβιβασμένη οικονομική κατάσταση του συλλόγου, καθώς και η αρνητική κατάσταση διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα μπορούσαν να παρέχουν εγγυήσεις, δεν αποκλείει την παροχή εγγύησης σε οποιαδήποτε από τις άλλες μορφές που επιτρέπονται από το νόμο, για να ανταποκριθεί στο ποσό της ποινής", δήλωσε το δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ