ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτομέου: "Δέχθηκα απειλές"

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Camp Nou
Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου στο Camp Nou © 2021 EMILIO MORENATTI/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της παραίτησής του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές.

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου υπέβαλε την παραίτησή του - μία ημέρα μετά τις περί αντιθέτου δηλώσεις - στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (27/10).

Ο 57χρονος Καταλανός υποστήριξε οι προσβολές και οι απειλές που δέχθηκε - τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μπαρτσελόνα χωρίς να κατονομάσει τους δράστες - τον οδήγησαν μεταξύ άλλων στην απόφαση.

"Είπαν ότι έχουμε πράγματα να κρύψουμε. Είναι λάθος. Έχω πολλή εμπειρία. Πάντα έλεγα ότι αυτοκριτική μας κάνει πιο δυνατούς. Αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ξεπέρασαν κάθε όριο.

Με προσέβαλαν και με απείλησαν. Το ίδιο έκαναν και στα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Μας έλαχε να διοικήσουμε την Μπάρτσα στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας και του κλαμπ. Από το 2010 έχουμε κατακτήσει 149 τίτλους σε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα.

Ήταν τιμή μας που υπηρετήσαμε το σύλλογο. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να κλείσει η συμφωνία με τους παίκτες και τους υπαλλήλους για τη μείωση μισθών.

Εάν δεν γίνει, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ομάδα. Θα μου ήταν πιο εύκολο να παραιτηθώ μετά από τη συντριβή στο Μόναχο. Πήρα όμως αποφάσεις για να εγγυηθώ τη σταθερότητα της ομάδας.

Έπρεπε να συνεχίσω, αντί να αφήσω την ομάδα στα χέρια μιας υπηρεσιακής περιορισμένων δυνατοτήτων διοίκησης. Ποιος θα έκλεινε προπονητή, ή παίκτες; Ποιος θα προσέφερε την εγγύηση ότι ο Μέσι θα συνέχιζε;".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ