ΕΠΟ

Μπαλτάκος: "Εισερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με πνεύμα συναλληλίας για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου"

Ο Μπαλτάκος παρακολουθεί την αναμέτρηση Κόσοβο - Ελλάδα
Ο Μπαλτάκος παρακολουθεί την αναμέτρηση Κόσοβο - Ελλάδα INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος με δήλωσή του κάλεσε τις ΕΠΣ να εκδώσουν προκηρύξεις, ενώ αναφέρθηκε και στην τετραμερή ομάδα εργασίας για τη διευθέτηση του ζητήματος της εγγραφής των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ.

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος προχώρησε σε δήλωση με αφορμή την επιστολή της FIFA και της UEFA προς τον Λευτέρη Αυγενάκη για παράταση της εγγραφής των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ - η οποία έγινε δεκτή - και σύσταση τετραμερούς ομάδας εργασίας, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάλεσε τις ΕΠΣ να εκδώσουν προκηρύξεις, ενώ τόνισε πως η ΕΠΟ μπαίνει στη διαπραγμάτευση με πνεύμα συνεργασίας για το καλό του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου.

Αναλυτικά η δήλωση Μπαλτάκου:

Αναφορικά με την επιστολή των FIFA, UEFA προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

"Πενήντα τέσσερις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να αρχίσουν τα πρωταθλήματα τους τον Σεπτέμβριο, όπως κάθε χρόνο. Για την ΕΠΟ αυτό είναι μέγιστη προτεραιότητα.

Για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα πρέπει να εκδοθούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Μετά την παράταση που συμφωνήθηκε μεταξύ FIFA, UEFA και Υπουργείου ως προς την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των σωματείων στο κρατικό «Μητρώο» και την ανακοίνωση της σύστασης τετραμερούς ομάδας εργασίας για τη διευθέτηση του θέματος, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να καλέσει τις ΕΠΣ να εκδώσουν τις σχετικές προκηρύξεις, αφού διαφορετικά δεν είναι εφικτή η έγκαιρη έναρξη των πρωταθλημάτων.

Αυτονόητο είναι ότι το αποτέλεσμα των εργασιών της τετραμερούς ομάδας εργασίας δεν μπορεί να προδικασθεί. Αν το αποτέλεσμα αυτό είναι αντίθετο προς την εκπεφρασμένη θέση της ΕΠΟ (όχι ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις εκ μέρους του κράτους), προφανές είναι ότι η ΕΠΟ θα προσαρμοσθεί ανάλογα και θα ακολουθήσει αυτά που η FIFA και η UEFA θα συμφωνήσουν.

Εισερχόμαστε στην όλη διαπραγμάτευση με πνεύμα συναλληλίας και συναντίληψης για το καλό των πάντων και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί την καρδιά και την ψυχή της ΕΠΟ".

TAGS ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ