ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μπακασέτας: "Αν πετύχω στην Τράμπζονσπορ, μπορώ να πάω σε κάποια από τις πιο σημαντικές ομαδες της Ευρώπης"

Ο Τάσος Μπακασέτας με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας σε αγώνα κόντρα στο Κόσοβο για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο Κατάρ | 5 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Τάσος Μπακασέτας με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας σε αγώνα κόντρα στο Κόσοβο για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο Κατάρ | 5 Σεπτεμβρίου 2021 INTIME

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε σε συνέντευξή του για το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει αναπτύξει με την ομάδα και τους οπαδούς της Τράμπζονσπορ ενώ δεν έκρυψε το όραμά του να πάρει κάποια στιγμή μεταγραφή σε ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ.

Η Τράμζπονσπορ τα πηγαίνει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας της, σε τέτοιο βαθμό που οι οπαδοί της να κάνουν ακόμα και όνειρα τίτλου παρά την παρουσία των Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας και ένας από τους λόγους που τους κάνουν να αισιοδοξούν είναι και η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα στο ρόστερ τους.

Ο κάπτεν της Εθνικής Ελλάδας διάγει την καλύτερη ίσως φάση της καριέρας του και αυτό το καρπώνεται πλήρως η "Τραμπ", με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να αναφέρεται μάλιστα σε συνέντευξή του στο επίσημο περιοδικό της ομάδας στην ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με την τουρκική ομάδα και τον κόσμο της.

Στο ίδιο μάλιστα μέσο, ο "Μπάκα" αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που έχουν Έλληνες και Τούρκοι και στη βοήθεια που έχει πάρει από τον προπονητή του, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να πάρει μεταγραφή σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο αν προηγουμένως έχει βοηθήσει την Τράμποζονσπορ να πετύχει τους στόχους της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους στόχους της ομάδας: "Στοχεύουμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο κύριος στόχος μου θα είναι πάντα να πετύχουμε αυτές τις επιτυχίες. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της Τράμπζονσπορ. Θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι μαζί στο τέλος της χρονιάς και να μπορέσουμε να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας".

Για τους στόχους του στο μέλλον: "Αν αυτοί οι στόχοι επιτευχθούν και τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουμε, αν επίσης η Τράμπζονσπορ πάρει κάτι σημαντικό από μένα, μπορώ να βάλω ως στόχο να παίξω σε μια από τις πιο σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Επειδή ως παίκτης και ως άνθρωπος, πάντα προσπαθώ να δω και να μάθω τα όρια που έχω. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα για όσα μου έχει δώσει. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Τράμπζονσπορ αυτή τη στιγμή, αλλά όπως σας είπα, αν τα πράγματα πάνε όπως θέλουμε, θα ήθελα να πάρω αυτή την ευκαιρία".

Για το δέσιμό του με την Τράμπζονσπορ: "Αισθάνομαι πως είμαι και εγω ένας άνθρωπος που ανήκει στην πόλη της Τράμπζον. Μπορώ να καταλάβω τώρα τους ανθρώπους πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Και αυτό επειδή έχω μία προσωπικότητα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Εδώ τα άτομα μπορούν να νευριάσουν λίγο πιο γρήγορα σε σύγκριση με το φυσιολογικό, χωρίς να έχουν λόγο να θυμώσουν, μπορούν να θυμώσουν εντελώς ξαφνικά. Πραγματικά πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον καιρό (γέλια) και αν είναι καλός ή όχι".

Για τη σχέση των οπαδών της Τράμπζονσπορ με την ομάδα τους: "Όταν περπατάς στην πόλη, μπορείς να καταλάβεις αν η Τράμπζονσπορ έχει κερδίσει από τις εκφράσεις στα πρόσωπα των ανθρώπων. Μερικές φορές μπορούν να αντιδράσουν με υπερβολικό τρόπο. Και για αυτό δεν είμαι καθόλου ντροπαλός".

Για το γεγονός ότι έχουν πετύχει αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στο τουρκικό πρωτάθλημα: "Το αποδίδω στα κοινά σημεία του πολιτισμού μας. Μιλάμε για δύο χώρες που βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη από πολιτιστικής άποψης και για αυτό οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής όταν έρχονται εδώ. Επειδή γνωρίζουν την κουλτούρα, έρχονται εδώ και μπορούν να προσαρμοστούν πιο γρήγορα".

Για τον προπονητή του, Αμπντουλάχ Αβτσί: "Είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους βρίσκομαι εδώ. Διότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που ήθελαν πραγματικά να είμαι εδώ. Από την πρώτη στιγμή που έφτασα, πιστεύω ότι πετύχαμε χάρη στον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν και στον τρόπο που μου μίλησαν, καθώς και στην ελευθερία και την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν στο γήπεδο. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα που έχουμε επιτύχει μπορούν να εκφράσουν μόνο την επιτυχία του Αμπντουλάχ Αβτσί και τα επιτεύγματα που έχουμε επιτύχει μαζί".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ