CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Παρί Σεν Ζερμέν 2-3: Λάμψη Εμπαπέ και στο Μόναχο

Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Μπάγερν
Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Μπάγερν 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Ο Εμπαπέ μετά τη Βαρκελώνη όπου έκανε χατ τρικ πέτυχε και στο Μόναχο δύο γκολ και οδήγησε μαζί με τον Νεϊμάρ την Παρί σε νίκη εκτός έδρας επί της Μπάγερν δίνοντας της προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς για την πρόκριση στα ημιτελικά. (VIDEO)

Με τον Εμπαπέ σε ένα ακόμα μεγάλο βράδυ μετά την εμφάνιση του στη Βαρκελώνη η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε νικηφόρα και από το Μόιναχο επικρατώντας με 3-2 της Μπάγερν, στην πρώτη ήττα του Φλικ στο Champions League (σ.σ. μετρούσε 15 νίκες και 1 ισοπαλία) και της έδωσε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Παρίσι μετά από μια εβδομάδα.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν καλύτεροι στη διάρκεια της αναμέτρησης, να είχαν την υπεροχή, να έχασαν ευκαιρίες με το τσουβάλι αλλά η Παρί είδε τον Εμπαπέ να πετυχαίνει δύο τέρματα και εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο τις ευκαιρίες που έφτιαξε για να σημειώσει τρία γκολ.

Η Μπάγερν έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της έχοντας φάση στο πρώτο λεπτό με τον Ερνάντες που έδιωξε σε κόρνερ ο Νάβας και με την εκτέλεση του ο Τσούπο Μοτίνγκ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Γάλλοι κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη τους φάση, μόλις στο 3' όταν ο Νεϊμάρ έφυγε στην επίθεση, έκανε την προσποίηση και έδωσε δεξιά στον Εμπαπέ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε νικώντας τον Νόιερ για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν γρήγορα το αρχικό σοκ από το γκολ των φιλοξενούμενων και άρχισαν να πιέζουν με σκοπό να φτάσουν στην ισοφάριση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχασε σωρεία χαμένων ευκαιριών με τους Μίλερ στο 9' με πλασέ από τη μικρή περιοχή, Γκορέτσκα με κεφαλιά στο 19' και Παβάρντ στο 20'. Και στις τρεις φάσεις όμως ο Νάβας ήταν εκεί και απέκρουσε τη μπάλα. Έξι λεπτά αργότερα σε κόρνερ από τα αριστερά ο Τσούπρ Μοτίνγκ δεν μπόρεσε στο δεύτερο δοκάρι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που βρήκαν και δεύτερο γκολ από τον Μαρκίνιος στο 28' μετά από εξαιρετική πάσα του Νεϊμάρ. Ο αρχηγός της Παρί κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Νόιερ.

Ο Φλικ παρενέβη από τον πάγκο βάζοντας τον Ντέιβις αντί του Γκορέτσκα στο ματς και πέρασε τον Αλάμπα στα χαφ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο την απόδοση τους και βρήκαν το γκολ που έψαχναν για να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους. Ο Τσούπο Μότινγκ στο 37' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παβάρντ μείωσε σε 1-2 για το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Η Μπάγερν και στο δεύτερο μέρος του αγώνα μπήκε καλύτερα στο ματς, άρχισε να πιέζει περισσότερο, να φτιάχνει ευκαιρίες αλλά πότε η άμυνα της Παρί πότε ο Νάβας έσωνε την ομάδα του. Βέβαια στο δεύτερο 45λεπτο η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Παρί και ήταν διπλή ευκαιρία όταν στο 51' ο Νεϊμαρ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το πλασέ με τον Νόιερ να διώχνει, η μπάλα έφτασε στον Εμπαπέ που γύρισε, έκανε το σουτ και ο Ντέιβις έσωσε πάνω στη γραμμή.

Η Μπάγερν άρχισε να χάνει ευκαιρίες, τη μία μετά την άλλη. Αρχικά στο 53' ο Αλάμπα έκανε το σουτ και ο Νάβας έδιωξε τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Παβάρντ που έκανε το σουτ και ο Νάβας πάλι είπε "όχι". Στο 60' όμως οι Γερμανοί με τον συνήθης ύποπτο, Τόμας Μίλερ ισοφάρισαν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ.

Η Παρί όμως και ο Εμπαπέ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 68' η άμυνα των Γάλλων έκοψε τη μπάλα και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ντι Μαρία να κάνει τη διαγώνια πάσα προς τον Γάλλο σταρ που έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση και το σουτ κάτω από τα πόδια του Μπόατενγκ και νίκησε τον Νόιερ για δεύτερη φορά διαμορφώνοντας το 3-2.

Στο επόμενο λεπτό ο Τσούπο Μότινγκ βρέθηκε και αυτός σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ αλλά ο Νάβας μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 86' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 3-3 αλλά το πλασέ του Αλάμπα μέσα από την περιοχή έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Ενώ στο 87' είχαμε την τελευταία φάση στο παιχνίδι όταν ο Μίλερ βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του στο ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά ο Νάβας και πάλι ήταν εκεί.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ζούλε (42' Μπόατενγκ), Αλάμπα, Ερναντές, Κίμιχ, Γκορέτσκα (33' Ντέιβις), Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Τσούπο Μοτίνγκ.

ΠΑΡΙ: Νάβας, Νταγκμπά, Μαρκίνιος (30' Ερέρα), Κιμπεμπέ, Ντιαλό (46' Μπάκερ), Γκουέιγ, Ντανίλο, Ντράξλερ, Ντι Μαρία (71' Κιν), Νεϊμάρ (90' Ραφίνια), Εμπαπέ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ