ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Ο Καν απέδωσε την απόλυση του Νάγκελσμαν στην πτώση της ομάδας μετά το Μουντιάλ

Μπάγερν: Ο Καν απέδωσε την απόλυση του Νάγκελσμαν στην πτώση της ομάδας μετά το Μουντιάλ
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η απόφαση της Μπάγερν να αντικαταστήσει τον Νάγκελσμαν με τον Τούχελ προκάλεσε αίσθηση στην Γερμανία και όχι μόνο, με τον CEO των Βαυαρών, Όλιβερ Καν, να δικαιολογεί την κίνηση της ομάδας του κάνοντας λόγο για πτώση στην απόδοσή της τους τελευταίους μήνες.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν κατέκτησε τον τίτλο της Bundesliga στην πρώτη του σεζόν στην Μπάγερν και φέτος φιλοδοξούσε να την φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης (απέκλεισε την Παρί στους "16" και αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά) όμως δεν θα έχει τελικά αυτή την ευκαιρία.

Η διοίκηση των Βαυαρών έκρινε πως έπρεπε να προχωρήσει σε αλλαγή πριν ολοκληρωθεί η σεζόν και τον αποδέσμευσε, δίνοντας τη θέση του στον άλλοτε προπονητή των Ντόρτμουντ, Παρί και Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, με τον Όλιβερ Καν να μη διστάζει να αναφερθεί δημόσια στους λόγους του ξαφνικού διαζυγίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Όταν προσλάβαμε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ήμασταν πεπεισμένοι πως θα συνεργαζόμασταν μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτός ήταν ο στόχος όλων μέχρι τέλους.

Ο Γιούλιαν μοιραζόταν την ίδια φιλοδοξία που έχουμε και εμείς, να παίζει η Μπάγερν ένα ελκυστικό και επιτυχημένο ποδόσφαιρο.

Τώρα όμως καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η ποιότητα της ομάδας μας - παρά την κατάκτηση του τίτλου της Bundesliga πέρυσι- δεν φαινόταν συχνά", τόνισε ο άλλοτε θρυλικός κίπερ της Μπάγερν, για να προσθέσει:

"Μετά από την ολοκλήρωση του Μουντιάλ είχαμε λίγες νίκες και παίζαμε άσχημα. Αυτές οι εμφανίσεις άρχισαν να θέτουν εν αμφιβόλω τους στόχους μας για τη φετινή σεζόν, αλλά και τους στόχους μας για το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για αυτό το λόγο δράσαμε τώρα. Προσωπικά και εκ μέρους της Μπάγερν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιούλιαν και το επιτελείο των προπονητών του και να του ευχηθούμε καλή τύχη στο μέλλον".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Χασάν Σαλιχάμιζιτς για την αλλαγή προπονητή στην Μπάγερν μέσα στη διακοπή και λίγο πριν η σεζόν μπει στην τελική της ευθεία, με τον αθλητικό διευθυντή των πρωταθλητών Γερμανίας να τονίζει:

"Μετά από πλήρη ανάλυση της αθλητικής εξέλιξης της ομάδας μας, ειδικά μετά από τον Ιανουάριο και με την εμπειρία του δεύτερου μέρους της περασμένης σεζόν, πήραμε την απόφαση ως διοίκηση να αποδεσμεύσουμε τον Γιούλιαν.

Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας μου έχοντας αυτό το ρόλο. Έχω μία ανοιχτή, ειλικρινή, σχέση εμπιστοσύνης με τον Γιούλιαν και του εύχομαι ό,τι καλύτερο".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ