ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Αλάμπα και Μίλερ έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 10 κατακτήσεων στην Bundesliga

Οι Νταβίντ Αλάμπα και Τόμας Μίλερ με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου
Οι Νταβίντ Αλάμπα και Τόμας Μίλερ με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου @ 2015 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Οι Τόμας Μίλερ και Νταβίντ Αλάμπα μπήκαν στα βιβλία της ιστορίας με την κατάκτηση του τίτλου από την Μπάγερν αφού είναι πλέον οι πολυνίκεις της Bundesliga έχοντας έκαστος από 10 κατακτήσεις.

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον 31ο τίτλο της στην Bundesliga το Σάββατο (8/5) και το γιόρτασε αναλόγως, φιλοδωρώντας με έξι γκολ την Γκλάντμπαχ στην "Αλιάντς Αρένα", με τους Τόμας Μίλερ και Νταβίντ Αλάμπα να έχουν την τιμητική τους. Και αυτό γιατί έγιναν οι πρώτοι παίκτες στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος που έχουν διψήφιο αριθμό κατακτήσεων στην καριέρα τους, με τον Αυστριακό και τον Γερμανό να βρίσκονται μαζί στην πρώτη θέση με 10 τίτλους Bundesliga έκαστος.

Σε περίπτωση μάλιστα που οι Βαυαροί κατακτήσουν τη νέα αγωνιστική σεζόν το 10ο διαδοχικό τους πρωτάθλημα ο Μίλερ θα φτάσει τους 11 και θα είναι μόνος πρώτος, καθώς ο Αλάμπα έχει ανακοινώσει πως δεν θα συνεχίσει στην ομάδα του Μονάχου, με κάποια ομάδα της ισπανικής Λίγκας να είναι πιθανότατα ο επόμενος σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του.

Σημειώνεται πως αυτή η επιτυχία έδωσε τη δυνατότητα σε τέσσερις παίκτες να πιάσουν τον Φρανκ Ριμπερί στη 2η θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις, με τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μάνουελ Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ και Χάβι Μαρτίνεθ να έχουν πλέον από 9 (ο Λεβαντόβσκι έχει αναδειχτεί 7 φορές πρωταθλητής Γερμανίας με την Μπάγερν και 2 με την Ντόρτμουντ).

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονται άλλοι πέντε παίκτες που έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Μπάγερν και αυτοί είναι οι: Φίλιπ Λαμ, Άριεν Ρόμπεν, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Όλιβερ Καν και Μεχμέτ Σολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2015 Matthias Schrader/Associated Press

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ