BUNDESLIGA

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λειψία 0-1: Ο Σομποσλάι εκτόξευσε τους ταύρους στην 3η θέση

Ο Ντομινίκ Σομποσλάι πανηγυρίζει γκολ της Λειψία κόντρα στην Μάντστεστερ Σίτι στο Champions League | 7 Δεκεμβρίου 2021
Ο Ντομινίκ Σομποσλάι πανηγυρίζει γκολ της Λειψία κόντρα στην Μάντστεστερ Σίτι στο Champions League | 7 Δεκεμβρίου 2021 @2022 MICHAEL SOHN/AP IMAGES

Η Λειψία συνεχίζει απτόητη την εντυπωσιακή της πορεία μέσα στο 2022, με την ομάδα του Τεντέσκο να επικρατεί με 1-0 στο Λεβερκούζεν επί της τοπικής Μπάγερ και να την προσπερνάει στην κούρσα του Champions League ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

Ο Ντομένικο Τεντέσκο ανέλαβε τις τύχες της Λειψίας τον περασμένο Δεκέμβριο και λες και είχε κάποιο μαγικό ραβδάκι, έχει κάνει τους ταύρους να είναι μία από τις πιο "καυτές" ομάδες της Bundesliga μέσα στο 2022.

Πριν από λίγα 24ωρα έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη με το διπλό που έκαναν επί της Αταλάντα και το οποίο τους έφερε στις 4 καλύτερες ομάδες του Europa League (θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά την Ρέιντζερς) ενώ το βράδυ της Κυριακής πανηγύρισαν μία ακόμα επιτυχία μακριά από το σπίτι τους.

Αυτή τη φορά στο Λεβερκούζεν, με τους ταύρους να υποτάσσουν με 1-0 την Λεβερκούζεν και να πανηγυρίζουν την έκτη νίκη τους στα επτά εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει μέσα στο 2022 για την Bundesliga, με την επιτυχία μάλιστα αυτή να τους δίνει τη δυνατότητα να προσπεράσουν τις ασπιρίνες και να είναι πλέον εκείνοι στην 3η θέση με +2 από την αντίπαλό της.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήταν μάλιστα πανέμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση, με τον Ενκουνκού να βγάζει κάθετη μπαλιά στο 69' και τον Σομποσλάι να εκτελεί τον Χραντέτσκι με ασύλληπτο σουτ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του, για να φτάσει τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα (τα πέντε από ασίστ του Ενκουνκού).

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το ματς Νο 200 για την Λειψία στην Bundesliga, με τους ταύρους να έχουν χάσει μόλις 2 φορές από την Λεβερκούζεν σε 12 συνολικά αναμετρήσεις τους και μάλιστα να παραμένουν αήττητοι στην Bay Arena, με απολογισμό 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ