ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Το Τράμπζονσπορ - Ρόμα θυμίζει ματς για play offs Champions League και όχι Conference"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα της Ρόμα
Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα της Ρόμα @2020 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Ρόμα ετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι της, στην Τουρκία απέναντι στην Τράμπζονσπορ, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να φροντίζει μέσω δηλώσεών του σε συνέντευξη Τύπου να του δίνει διαστάσεις Champions League.

Η έναρξη της φετινής Serie A βρίσκει την Ρόμα να αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα, με το ντεμπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της να έρχεται πάντως λίγες ημέρες νωρίτερα, με τους τζαλορόσι να αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Τράμπζονσπορ στο πρώτο ματς των δύο ομάδων με φόντο τους ομίλους του Europa Conference League.

Ο ίδιος μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες του, υποστηρίζοντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ότι η αναμέτρηση αυτή θυμίζει Champions League.

"Δεν θέλω να ξεχωρίσω διοργανώσεις αλλά ξέρουμε καλά τις δυσκολίες που μας περιμένουν αύριο. Το ματς θυμίζει λιγότερο πως είναι για τα play offs του Conference League και περισσότερο για play offs Champions League.

Η ομάδα είχε μία θετική προετοιμασία και δεν είναι εύκολο να χτίσεις από την αρχή, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχαμε σκεφτεί την ανάγκη για αριστερό μπακ ή δεύτερο επιθετικό, μέχρι να τραυματιστεί ο Σπινατσόλα ή να φύγει ο Τζέκο", τόνισε ο special one και συνέχισε:

"Η ομάδα αξίζει να αρχίσει δυνατά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάρουμε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων. Ξέρουμε πως είναι να παίζεις στην Τουρκία αλλά μετά από 1,5 χρόνο χωρίς κόσμο στις εξέδρες, θα είναι καλό να τους έχουμε πίσω, έστω και στο πλευρό των αντιπάλων".

Κληθείς δε να κάνει ένα σχόλιο για την ομάδα του Τάσου Μπακασέτα αλλά και του Μανώλη Σιώπη (ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από την Τράμπζονσπορ η απόκτησή του από την Αλάνιασπορ), ο Μουρίνιο είπε:

"Οι Ζερβινιό και Μάρεκ Χάμσικ μπορεί να μοιάζουν ακόμα με παιδιά, ίσως οι ταυτότητές τους είναι λάθος! Και όλοι στο σύλλογο ξέρουν τον Μπρούνο Πέρες, έναν σπουδαίο επαγγελματία που μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις".

TAGS ΡΟΜΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ