ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Ο τελικός του Conference είναι ο σημαντικότερος της καριέρας μου"

Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Φέγενορντ για τα ημιτελικά του Europa League 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 6 Μαΐου 2022
Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Φέγενορντ για τα ημιτελικά του Europa League 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 6 Μαΐου 2022 © 2022 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Ο τελικός του Conference League είναι ο πιο σημαντικός στον οποίο έχει πάρει μέρος, παραδέχτηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τον προπονητή της Ρόμα να υποστηρίζει με δηλώσεις του πως η Φέγενορντ θα έχει μεγάλο αβαντάζ σε σύγκριση με τους Ρωμαίους.

Η Ρόμα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν όμως το φινάλε την βρίσκει απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση, αφού συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό μετά από το 2008 και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο του Europa Conference League επικρατώντας την ερχόμενη Τετάρτη (25/5) τηw Φέγενορντ στην "Αρένα Κομπετάρε" των Τιράνων.

Το πόσο πολύ μετράει το συγκεκριμένο τρόπαιο για τους τζαλορόσι φρόντισε να το καταστήσει σαφές ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να κάνει λόγο για τον πιο σημαντικό τελικό της καριέρας του και να υποστηρίζει πως η Ρόμα το δικαιούται λόγω των αρκετών βαθμών που "άφησε" στο χορτάρι σε ματς πρωταθλήματος στο δρόμο προς τον ευρωπαϊκό τελικό.

"Ο τελικός του Conference είναι ο πιο σημαντικός στην καριέρα μου, τον θέλαμε πάρα πολύ. Τους άλλους τους έχω δώσει, αυτός δεν έχει παιχτεί ακόμα και θέλω τη νίκη.

Φέρνω στο μυαλό μου την πορεία προς τον τελικό και διαπιστώνω ότι με το ματς στα Τίρανα, φτάνουμε τα 15 στη διοργάνωση. Το να παίζεις στην Ευρώπη και μετά να παίζεις στο πρωτάθλημα σχεδόν πάντα απέναντι σε ομάδες που είχαν μία ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμαστούν, σημαίνει πως το πληρώνεις όλο αυτό με χαμένους βαθμούς.

Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, ξαναβλέπω όλα τα ματς της Πέμπτης και τα διαιτητικά λάθη εις βάρος μας", τόνισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στο Sky Sports ο special one, για να συνεχίσει:

"Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την Λέστερ στα ημιτελικά, πάντα όμως είχαμε στο μυαλό μας ότι το επόμενο παιχνίδι θα ήταν το πιο σημαντικό. Παίξαμε με σοβαρότητα και φιλοδοξίες.

Είχαμε και κάποιες αρνητικές συνέπειες και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποζημιωθούμε με την κατάκτηση του τροπαίου".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αποφύγει τα mind games ενόψει του τελικού στην πρώτη version του Conference League, με τον Μουρίνιο να δίνει προβάδισμα στην Φέγενορντ λόγω καλύτερου αγωνιστικού προγράμματος:

"Η Φέγενορντ έχει μία εβδομάδα παραπάνω για να προετοιμαστεί; Αυτό δεν είναι μικρό αβαντάζ, είναι μεγάλο. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Τορίνο σε ένα σημαντικό ματς, είναι δύσκολο να ξεκουράσω όλους τους παίκτες.

Ο τελικός είναι πάντως ένα παιχνίδι και οφείλουμε να ξεχάσουμε αυτό το αβαντάζ των αντιπάλων μας".

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ