ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Μουρίνιο: "Να μην επιτρέπει η FIFA στους παίκτες να παίζουν για άλλες χώρες"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στη Ρόμα και τη Φέγενορντ
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στη Ρόμα και τη Φέγενορντ © 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο προχώρησε σε μία δήλωση που θα συζητηθεί, αφού υποστήριξε πως η FIFA δεν θα έπρεπε να επιτρέπει στους παίκτες να αγωνίζονται για άλλες χώρες.

Τα "νερά" τάραξε για ακόμα μία φορά η δήλωση του Ζοζέ Μουρίνιο που απευθυνόταν στη FIFA, με αφορμή τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα ο "Special One" αναφέρθηκε στην ισότητα των χωρών, τονίζοντας πως οι χώρες της Αφρικής δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τη γνώμη του, εάν οι Αφρικανοί παίκτες έμεναν στη χώρα τους και δεν έφευγαν, προκριμένου να αγωνιστούν σε ομάδες άλλων ηπείρων και χωρών, τότε θα διακρίνονταν σε πολλά τουρνουά. Για το λόγο αυτό, υποστήριξε πως η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα ήταν πιο δίκαιο να απαγορεύσει τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών εκτός των συνόρων της χώρας.

"Θέλω να δει ο κόσμος ότι η Αφρική είναι ίση με όλους. Οι Αφρικανοί δεν υστερούν σε ταλέντο. Έχουν το ταλέντο για να κερδίσουν οποιοδήποτε τουρνουά, απλώς οι περισσότεροι από τους καλύτερους παίκτες τους είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, παίζοντας για άλλες χώρες αντί για την πατρίδα τους.

Ξέρω ότι με αυτό που θα πω δεν θα είμαι αρεστός, αλλά η FIFA θα πρέπει να κάνει τα πράγματα δίκαια και να μην επιτρέπει στους παίκτες να εκπροσωπήσουν άλλες χώρες. Αυτό θα κάνει τις διοργανώσεις της ακόμα πιο ανταγωνιστικές και όχι άνισες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κόουτς της Ρόμα.

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ FIFA ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ