EURO 2020

Μουρίνιο: "Η Αγγλία δεν ρίσκαρε γιατί φοβήθηκε την ήττα από την Σκωτία"

Ο τεχνικός της Τότεναμ, Ζοζέ Μουρίνιο, κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Έβερτον (16 Απριλίου 2021)
Ο τεχνικός της Τότεναμ, Ζοζέ Μουρίνιο, κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Έβερτον (16 Απριλίου 2021) @ 2021 CLIVE BRUNSKILL/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εξέφρασε την άποψη πως ο φόβος της ήττας καθόρισε σε μεγάλο βαθμό της έλλειψη τόλμης από πλευράς Αγγλίας στο μεγάλο βρετανικό ντέρμπι, ενώ ταυτόχρονα εκθείασε την ομάδα του Στιβ Κλαρκ για την οργάνωσή της.

Το 0-0 στο "Γουέμπλεϊ" μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας στο 100ο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας τους έφερε προβληματισμό στην πρώτη και ενθουσιασμό στην δεύτερη, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να καταθέτει την άποψή του για το ματς μέσω του "Talk Sport" και να εξηγεί πως η έλλειψη επιθυμίας από πλευρών των τριών λιονταριών να κυνηγήσουν το τρίποντο έφερε μοιραία την ισοπαλία στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για το Euro 2020.

"Δεν είδα κάποιο ρίσκο ή επιθυμία από την Αγγλία να τζογάρει και να προσπαθήσει να πάρει τη νίκη. Εάν η Αγγλία χρειαζόταν τη νίκη με την Σκωτία, τότε νομίζω πως ο Φίλιπς θα είχε γίνει αλλαγή γύρω στο 60ο λεπτό για περισσότερη δημιουργικότητα.

Όμως ο φόβος της ήττας τον κράτησε στον αγωνιστικό χώρο. Η ανάγκη για το θετικό αποτέλεσμα και την εξασφάλιση της πρόκρισης φάνηκε ξεκάθαρα από το 70ο μέχρι το 75ο λεπτό, όπου επικράτηση της επιθυμίας για νίκη απέναντι σε έναν ιστορικό αντίπαλο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος, που υποστήριξε επίσης ότι σωστά ο Σάουθγκεϊτ επέλεξε τους Σο και Τζέιμς για τα άκρα της άμυνας, με το δίδυμο ωστόσο να μην τον δικαιώνει.

Όσον αφορά στην Σκωτία που έκλεψε τις εντυπώσεις για το ασίγαστο πάθος και την τρομερή μαχητική ψυχή της, ο Μουρίνιο είπε: "Σε τακτικό επίπεδο τα πήγε πολύ καλά ο Στιβ Κλαρκ, όμως το σημαντικότερο ήταν το πνεύμα τους.

Δεν κατέβηκαν για ένα απλό ποδοσφαιρικό ματς αλλά για ένα παιχνίδι απέναντι στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ. Ήταν ενωμένοι και έτοιμοι να παλέψουν, έχοντας αυτοπεποίθηση.

Γυρνούν σπίτι ως ήρωες και η πόρτα της πρόκρισης είναι ακόμα ανοιχτή για αυτούς αν νικήσουν την Κροατία, που μέχρι στιγμής δεν δείχνει κάποια τεράστια απειλή".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ