ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ: Θρίλερ με την εξαφάνιση Ισπανού φιλάθλου που ξεκίνησε να πάει στο Κατάρ περπατώντας

Ισπανός φίλαθλος πηγαίνει στο Κατάρ με τα πόδια
Ισπανός φίλαθλος πηγαίνει στο Κατάρ με τα πόδια INSTAGRAM / @SANTIAGO_SANCHEZ_COGEDOR

Μεγάλη είναι η ανησυχία για την τύχη ενός Ισπανού φιλάθλου, ο οποίος ξεκίνησε με τα πόδια να πάει στο Κατάρ για να στηρίξει τη χώρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και αγνοείται.

Στις 8 Ιανουαρίου του ο Ισπανός Σαντιάγο Σάντσεθ Κογέδορ αναχώρησε από την Αλκαρά ντε Ενάρες (35χλμ. βορειοανατολικά από το κέντρο της Μαδρίτης) με προορισμό το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής στις 20 Νοεμβρίου.

Ο λόγος βέβαια, που 40χρονος αποφάσισε να ξεκινήσει το ταξίδι του σχεδόν 10 μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ ήταν ότι ήθελε να το πραγματοποιήσει περπατώντας.

Ωστόσο, μετά από εννέα περίπου μήνες διασχίζοντας την Ευρώπη και την Ασία τα ίχνη του χάθηκαν στις 2 Οκτωβρίου, όταν επρόκειτο να φτάσει στα σύνορα του Ιράν.

Όσο περνούν οι μέρες μάλιστα, χωρίς να δώσει κάποιο σημείο ζωής η ανησυχία μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Δεδομένου ότι ποτέ ξανά δεν είχε περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, οι δικοί του άνθρωποι δήλωσαν την εξαφάνισή του και ξεκίνησαν οι έρευνες.

"Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί του ήταν 1η Οκτωβρίου. Μου έστειλε την τοποθεσία του, και ήταν στο Κουρδιστάν, πέντε χιλιόμετρα από τα ιρανικά σύνορα", αναφέρει ο Μιγκέλ Μπεργκάδο, στενός φίλος του Σαντιάγο και προσθέτει: "Το τελευταίο άτομο που μίλησε μαζί του είναι ο Κόκε, ένας καλός του φίλος. Στις 2 Οκτωβρίου ο Σαντιάγο του γράφει ένα μήνυμα: "Υπάρχει ένταση, αλλά όλα είναι καλά". Φαντάζομαι ότι θα αφορούσε τις διαμαρτυρίες των γυναικών του Ιράν κατά της κυβέρνησης. Αλλά εκεί κόβεται η επαφή.

Η αίσθησή μου είναι ότι λόγω της πολιτικής κατάστασης θα τον έχουν συλλάβει ή θα τον έχουν κρατήσει στο Ιράν επειδή είναι από αλλοδαπός, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση", κατέληξε ο Μιγκέλ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Σαντιάγο είχε ήδη επισκεφτεί πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Όταν έφτασε στο Ιράκ, είχε δύο επιλογές: είτε να περάσει από τη Σαουδική Αραβία, η οποία συνήθως δυσκολεύει πολύ τη διέλευση των συνόρων της ή να κατευθυνθεί προς το Ιράν, κάτι που τελικά έκανε.

Το τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού που του απέμενε ήταν να περάσει με ένα πλοίο τον Περσικό Κόλπο και να φτάσει στο Κατάρ, όπου σχεδίαζε να φτάσει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ