ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Μουντιάλ: Ο Κριχόβιακ πρέπει να φύγει από τη Ρωσία για να μείνει στην αποστολή της Πολωνίας

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ
Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ @ 2021 ANTON VAGANOV / POOL REUTERS / AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας απέκλεισε τον Ματσιέι Ρίμπους επειδή πήρε μεταγραφή στη Σπαρτάκ Μόσχας. Γκρεγκόρ Κριχόβιακ και Σεμπάστιαν Σιμάνσκι οι επόμενοι, αν δεν φύγουν από τη Ρωσία.

Ο Γκρεγκόρ Κριχόβιακ βρίσκεται σε διακοπές πριν αρχίσει τις επαφές για το σύλλογο στον οποίο θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν. Την ίδια στιγμή, ένας συμπαίκτης του στην εθνική Πολωνίας που πήρε μεταγραφή στη Ρωσία αποκλείστηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, δείχνοντας τον... δρόμο στον πρώην μέσο της ΑΕΚ.

Ο Ματσιέι Ρίμπους ανήκε στη Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία τον παραχώρησε στη Σπαρτάκ. Η κίνηση αυτή προκάλεσε συνάντησή με τον Μίχνιεβιτς, ο οποίος του εξήγησε ότι δεν θα τον καλέσει στα τελευταία παιχνίδια του Nations League τον Σεπτέμβριο και κατ' επέκταση δεν μπορεί να τον υπολογίζει για την αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο Ρίμπους είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες της Πολωνίας, έχοντας 66 συμμετοχές από το 2009, ωστόσο "πληρώνει" την επιλογή του να συνεχίσει στη Ρωσία, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος με την Ουκρανία και την πατρίδα του να έχει ταχθεί αναφανδόν με τους Ουκρανούς. Η Πολωνία έχει δεχθεί πάνω από 3.500.000 πρόσφυγες από την έναρξη του πολέμου.

Η ίδια μοίρα περιμένει κι άλλους Πολωνούς διεθνείς, σε περίπτωση που δεν απεμπλακούν από ρωσικές ομάδες. Ο Κριχόβιακ είναι μία τέτοια περίπτωση, αφού ανήκει στην Κρασνοντάρ, αλλά τον Φεβρουάριο εκμεταλλεύτηκε ειδικό "παράθυρο" της UEFA και αποκτήθηκε ως δανεικός από την ΑΕΚ. Τόσο ο Κριχόβιακ όσο και ο Σεμπάστιαν Σιμάνσκι (Ντινάμο Μόσχας) θα χρειαστεί να βρουν σύλλογο, έστω ως δανεικοί, εκτός Ρωσίας για να παραμείνουν στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού και στις επιλογές για το προσεχές Μουντιάλ στο Κατάρ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ