ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ: Μποϊκοτάζ από γαλλικές πόλεις, δεν θα τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες για την προβολή αγώνων

Γιγαντοοθόνη στο Βέλγιο προβάλλει αγώνα του Μουντιάλ 2018
Γιγαντοοθόνη στο Βέλγιο προβάλλει αγώνα του Μουντιάλ 2018 © 2018 MARY ALTAFFER / AP IMAGES

Πόλεις στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων οι Λιλ και Ρεν, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 λόγω της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, με το να μην προβάλουν αγώνες της διοργάνωσης μέσω γιντανοοθονών.

Ολοένα και πιο κοντά πλησιάζουμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, το οποίο θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή όμως, πληθαίνουν κι οι αντιδράσεις εις βάρος της διοργανώτριας χώρας.

Το Κατάρ κατηγορείται για καταπάτηση και παραβίαση των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, με τους αριθμούς των νεκρών εργατών να ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πόλεις της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων η Λιλ και η Ρεν, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση με το να μην τοποθετήσουν γιγαντοοθόνες σε δημόσιους χώρους.

"Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είναι ανοησία όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό", δήλωσε η δήμαρχος της Λιλ, Μαρτίν Ομπρί.

"Όταν αγαπάς πραγματικά το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να αγαπήσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Δεν θα στήσουμε γιγαντοοθόνη, ούτε θα βάλουμε στην πόλη μας τα χρώματα μιας εκδήλωσης που αρνούμαστε να υποστηρίξουμε", πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, Αρνό Ντελάντ.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ