ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Λάμψη αστεριών στο βραζιλιάνικο reunion, για τα 20 χρόνια από τον τελικό με την Γερμανία

Οι Ρονάλντο, Ριβάλντο και Καφού στο reunion της εθνικής Βραζιλίας για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2002
Οι Ρονάλντο, Ριβάλντο και Καφού στο reunion της εθνικής Βραζιλίας για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2002 MAURO PIMENTEL/AFP/VISUALHELLAS.GR

Η εθνική Βραζιλίας τίμησε και με το παραπάνω τη συμπλήρωση 20 ετών από το νικηφόρο τελικό του Μουντιάλ με την Γερμανία, με τους Ρονάλντο, Ριβάλντο, Καφού και Ζιλμπέρτο Σίλβα να δίνουν λάμψη σε ένα συγκινητικό reunion.

Η εθνική Βραζιλίας είναι η πλέον πολυνίκης ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου με πέντε κατακτήσεις (ακολουθούν με 4 η Ιταλία και η Γερμανία), όμως έχει να γευτεί πολύ καιρό τη χαρά της κατάκτησης της κορυφής, με τα Μουντιάλ του 2006, του 2010, του 2014 (1-7 από Γερμανία στα ημιτελικά) και του 2018 να έχουν "φαρμακώσει" τους οπαδούς της.

Φάρος όλα αυτά τα χρόνια για την Σελεσάο είναι αναντίρρητα το Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας και φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως συμπληρώθηκαν την Πέμπτη (30/6) δύο γεμάτες δεκαετίες από τον τελικό απέναντι στην Γερμανία του Ρούντι Φέλερ.

Μουντιάλ: Λάμψη αστεριών στο βραζιλιάνικο reunion, για τα 20 χρόνια από τον τελικό με την Γερμανία

Το ματς που η βερντεόρο νίκησε με 2-0 στο "Ιντερνασιονάλ Στέιντιουμ" της Γιοκοχάμα με τα δύο γκολ του Ρονάλντο (πρώτος σκόρερ του τουρνουά με οκτώ γκολ), με πολλά από τα αστέρια εκείνης της ομάδας (προπονητής τότε ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι) να αποδέχονται την πρόσκληση της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και να παίρνουν μέρος σε ένα συγκινητικό reunion.

Αυτό έλαβε χώρα στο Ρίο ντε Ζανέιρο και δήλωσαν "παρών" μεταξύ άλλων οι Ρονάλντο, Ριβάλντο και Καφού, με τους παλαίμαχους άσους της Βραζιλίας να ποζάρουν με φανέλες εκείνης της εποχής και να σηκώνουν ξανά το τρόπαιο, όπως είχαν κάνει στις 30 Ιουνίου του 2002, με πρώτο και καλύτερο τον (αρχηγό) Καφού.

"Τι χαρά να βρούμε αυτούς τους φίλους. Ευχαριστούμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας για τη συγκέντρωση αυτής της αληθινής οικογένειας στα 20 χρόνια από το πέμπτο τρόπαιο", έγραψε ο Ρονάλντο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, για μία εκδήλωση που είχε πάντως και απόντες, όπως οι Ροναλντίνιο και Κακά.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ