ΑΓΓΛΙΑ

Μουντιάλ: Η FA θα πάρει θέση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ

Εργάτες κατά τη διάρκεια των εργασιών στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Εργάτες κατά τη διάρκεια των εργασιών στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο © 2010 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Σύμφωνα με την Daily Mail, η FA όπως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊ, αναμένεται εντός της εβδομάδας να κάνουν δήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ, δύο μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, και η FA αναμένεται εντός της εβδομάδας να προχωρήσουν σε δηλώσεις και να τοποθετηθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που ξεκινάει στις 20 Νοεμβρίου.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάουθγκεϊτ θα κάνει κάτι ανάλογο, καθώς έχει εκφράσει επανειλημμένα τους φόβους του για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, δεδομένου ότι η ομοφυλοφιλία στη χώρα είναι παράνομη, ενώ έχει τοποθετηθεί και για τα ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή με τον τρόπο τους θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν και οι παίκτες, με την Daily Mail να αναφέρει πως ο Χάρι Κέιν θα επιχειρήσει να μιλήσει και με άλλους αρχηγούς εθνικών ομάδων, όπως οι Κρίστιαν Έρικσεν, Βιρτζίλ φαν Ντάικ και Ούγκο Λορίς, ώστε να συμφωνήσουν από κοινού να κάνουν μια συμβολική κίνηση για τη στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας έχει επικριθεί επειδή δεν έχει προχωρήσει σε κάποια συλλογική δήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ, κάτι που έκανε η η Ομοσπονδία της Ουαλίας τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας τη δημιουργία ενός Κέντρου Εργατών Μεταναστών στη χώρα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail 239 εργάτες από το Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κατάρ σε διάστημα 12 μηνών από το 2020 έως το 2021. Το 45% των θανάτων ωστόσο έχει αποδοθεί σε φυσικά αίτια.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ