ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Η Αργεντινή στο CAS κατά FIFA για να μην αγωνιστεί με Βραζιλία στην Ωκεανία

Στιγμιότυπο από την εισβολή στο Βραζιλία - Αργεντινή
Στιγμιότυπο από την εισβολή στο Βραζιλία - Αργεντινή © 2021 ANDRE PENNER / AP IMAGES

Η Αργεντινή ετοιμάζεται να προσφύγει στο CAS για να μην διεξαχθεί το ντέρμπι με τη Βραζιλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ που διεκόπη τον περσινό Σεπτέμβριο, αφού η FIFA επιθυμεί να το ορίσει τον Ιούνιο στην Ωκεανία!

Μία περίεργη υπόθεση θα κληθεί να εξετάσει το CAS, που θα αφορά τη διεξαγωγή του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ο οποίος ενδέχεται να διεξαχθεί στην... Ωκεανία.

Ο μαδριλένικος ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER επικαλέστηκε πηγές από τη FIFA, σύμφωνα με τις οποίες επιθυμία τόσο της παγκόσμιας ομοσπονδίας όσο και της ομοσπονδίας της Βραζιλίας είναι το (βαθμολογικά αδιάφορο) ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων που ήδη έχουν προκριθεί στο Κατάρ να διεξαχθεί στην Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία τον Ιούνιο.

Η εθνική Αργεντινής θα βρίσκεται στην Ευρώπη εκείνη την εποχή για φιλικούς αγώνες και δεν επιθυμεί να αλλάξει το πρόγραμμά της, με συνέπεια να προσπαθεί μέσω του CAS να οδηγήσει στη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Το παιχνίδι αφορά τον 1ο γύρο του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής, το οποίο αν και άρχισε κανονικά, διεκόπη στα πρώτα λεπτά ύστερα από εισβολή στο γήπεδο ανθρώπων της υγειονομικής επιτροπής της Βραζιλίας, λόγω προβλημάτων με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τεσσάρων παικτών της Αργεντινής.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ