ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Από 76 μέχρι 830 ευρώ η διαμονή ανά βραδιά στο Κατάρ

Το ρολόι που δείχνει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ
Το ρολόι που δείχνει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ @2021 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ένας φίλαθλος θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να παρακολουθήσει από κοντά αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αφού οι τιμές για διαμονή μιας βραδιάς αρχίζουν από 76 ευρώ.

Η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 παρουσίασε προ ημερών το πλάνο διαμονής των τουριστών που αναμένονται στο μικρό κρατίδιο της Μέσης Ανατολής για το τουρνουά που θα λάβει χώρα στο τέλος του έτους.

Από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου που διαρκεί το τουρνουά αναμένονται 1.200.000 επισκέπτες από όλη την υφήλιο. Περίπου 2.000.000 εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για το κοινό (από τα συνολικά 3.100.000) και περισσότερα από 800.000 έχουν βρει κάτοχο στην πρώτη φάση πώλησης. Μόνο τον Φεβρουάριο έγιναν 17.000.000 αιτήσεις για ένα "μαγικό χαρτάκι".

Η προμήθεια ενός εισιτηρίου είναι απαραίτητη για το ταξίδι στη χώρα εκείνη την εποχή, όπως εξήγησε ο Ομάρ αλ Τζαμπέρ, εκτελεστικός διευθυντής διαμονής για λογαριασμό της οργανωτικής επιτροπής. Οι φίλαθλοι θα χρειαστεί πρώτα να αγοράσουν εισιτήριο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να κλείσουν χώρο διαμονής και να εκδώσουν ειδική βίζα (κάρτα Χαγιά) για να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα και στις fan zones και δωρεάν μετακινήσεις.

Από σιδερένιο κρεβάτι σε κρουαζιερόπλοιο

Η FIFA έχει κλείσει 130.000 ξενοδοχεία και διαμερίσματα για το τουρνουά, καθώς και τα MSC Poesia και MSC World Europa, δύο κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στο λιμάνι της Ντόχα εκείνη την εποχή και θα λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο Αλ Τζαμπέρ, οι τιμές αρχίζουν από τα 76 ευρώ ανά βράδυ στο Μπαραχάτ αλ Τζανούμπ, ένα οικιστικό πρότζεκτ που κατασκευάστηκε στην πόλη Αλ Γουάκρα για να διαμένουν οι χαμηλόμισθοι εργάτες του Μουντιάλ. Με αυτά τα χρήματα ένας τουρίστας μπορεί να κλείσει ένα δωμάτιο με ένα σιδερένιο κρεβάτι, χώρο για ντους, αλλά κοινόχρηστη κουζίνα, ωστόσο δεν θα μπορεί να πιει αλκοόλ, αφού απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή.

Από εκεί και πέρα, οι τιμές αυξάνονται ανάλογα την περιοχή και ανάλογα τη ζήτηση, όπως εξήγησε ο Αλ Τζαμπέρ, προειδοποιώντας ότι όσο πιο νωρίς κλείσει κάποιος τη διαμονή του, τόσο πιο φθηνές τιμές μπορεί να βρει.

Σχετικά οικονομικές είναι οι επιλογές μιας καμπίνας από τις 4.000 συνολικά στα δύο κρουαζιερόπλοια, αφού οι τιμές αρχίζουν από τα 160 ευρώ και μπορούν να φτάσουν στα διπλά για ορισμένες σουίτες.

Οι πιο ακριβές επιλογές στέγασης αυτήν τη στιγμή είναι οι πολυτελείς βίλες κοντά στο "Αλ Καλίφα" της Ντόχα, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα 830 ευρώ τη βραδιά.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ