ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2026: Σκέψεις της FIFA για νέο φορμάτ με 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων

Ο Τζάνι Ινφαντίνο στην Ινδονησία
Ο Τζάνι Ινφαντίνο στην Ινδονησία © 2022 ACHMAD IBRAHIM / AP IMAGES

Η FIFA μελετά ήδη τη φόρμουλα διεξαγωγής του επόμενου Μουντιάλ που θα φιλοξενηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό το 2026 και σύμφωνα με τον Guardian εξετάζει το "σενάριο" σχηματισμού 12 ομίλων των τεσσάρων ομάδων.

Κι ενώ το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ βρίσκεται σε εξέλιξη και μπήκε το Σάββατο (3/12) στη νοκ-άουτ φάση, η FIFA ήδη έχει στραμμένο το βλέμμα της στην επόμενη διοργάνωση.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που θα φιλοξενηθεί σε τρεις χώρες, ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό και στο τραπέζι έχει τεθεί το ζήτημα του συστήματος διεξαγωγής, το οποίο δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα.

Το ζήτημα είναι το πώς θα χωριστούν αυτές οι 48 εθνικές ομάδες στην τελική φάση της διοργάνωσης και σύμφωνα με τον Guardian, το "σενάριο" σχηματισμού 12 ομίλων των τεσσάρων ομάδων φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε σχέση με τις αρχικές βλέψεις για 16 ομίλους των τριών ομάδων.

Παρότι υπήρξαν συζητήσεις και σκέψεις το δημοσίευμα αναφέρει ότι η στάση της FIFA εξακολουθεί να παραμένει σταθερή για 16 ομίλους, αν και στην Ντόχα η φόρμουλα με λιγότερα γκρουπ αρχίζει να βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Στη νοκ άουτ φάση θα προκρίνονταν οι δύο πρώτες ομάδες σε κάθε όμιλο, στις οποίες θα προστεθούν οι οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες για να φτάσουν στις 32, που θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στη φάση των "32".

Έτσι, θα γίνονταν 104 αγώνες και το Μουντιάλ θα έπρεπε να διαρκέσει λίγες ημέρες παραπάνω, επιλογή που κάθε άλλο παρά ανεπιθύμητη θα ήταν για τους χορηγούς και κατά συνέπεια για τη FIFA.

Αντίθετα, οι όμιλοι των τεσσάρων, όπως φάνηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, είναι πολύ ανταγωνιστικοί, καθώς σε κάποιους απ' αυτούς οι δύο πρώτες θέσεις κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ