MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Ο Ρισάρλισον ήταν πραγματικός killer και έκανε ένα ποιητικό ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει γκολ του στο Βραζιλία - Σερβία
Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει γκολ του στο Βραζιλία - Σερβία 2022 AP PHOTO/ANDRE PENNER

Ο Ρισάρλισον έκανε ντεμπούτο σε Μουντιάλ πετυχαίνοντας δύο γκολ στη νίκη της Βραζιλίας με 2-0 επί της Σερβίας. Ο ποδοσφαιριστής της σελεσάο ήταν αποτελεσματικός, ενώ προσέφερε και πλούσιο θέαμα.

Η Βραζιλία έκανε ποδαρικό με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η σελεσάο επικράτησε 2-0 της Σερβίας κάνοντας μία επιβλητική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Ο Ρισάρλισον ήταν πραγματικός killer και έκανε ένα ποιητικό ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο
SPORT24

Με 22 τελικές, αξίας 2.4xG τελείωσε το παιχνίδι η Βραζιλία, με τις οκτώ εξ αυτών να έχουν κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Ρισάρλισον, ο οποίος μάγεψε στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το δεύτερό του γκολ ήταν πραγματικό ποίημα. Ο Βινίσιους τον τροφοδότησε από τα αριστερά. Ο επιθετικός της Τότεναμ στόπαρε την μπάλα με το πόδι, γύρισε το σώμα του και με ένα εκπληκτικό εναέριο τελείωμα έκανε το 2-0. Ένα γκολ που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Παρακάτω στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές του Ρισάρλισον στο παιχνίδι.

Ο χάρτης των xG του Ρισάρλισον
Ο χάρτης των xG του Ρισάρλισον OPTA

O Bραζιλιάνος επιθετικός της Τότεναμ είχε συνολικά στο παιχνίδι τρεις τελικές, οι δύο εξ αυτών κατέληξαν στα δίχτυα. Για την ακρίβεια οι δύο προσπάθειες που είχαν κατεύθυνση προς την εστία έγιναν και γκολ.

Οι τελικές του Ρισάρλισον είχαν αξία 0.94xG. Με λίγα λόγια πέτυχε ένα γκολ παραπάνω απ' ό,τι θα "έπρεπε". Το δεύτερό του τέρμα ήταν πράγματι... απίθανο, καθώς άξιζε μόλις 0.1xG.

Έτσι, έφτασε τα 19 γκολ με τη Βραζιλία σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της σελεσάο από τότε που έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2018.

Δραστήριος γύρω από την περιοχή

O Ρισάρλισον ήταν αρκετά δραστήριος γύρω από την περιοχή, με ενέργειες ακόμη και πίσω από τη μεσαία γραμμή, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Ρισάρλισον στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Σερβία
Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Ρισάρλισον στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Σερβία OPTA

Ο επιθετικός της σελεσάο είχε 25 ενέργειες με την μπάλα και μόλις τρεις ήταν μέσα στην περιοχή, δύο εκ των οποίων ήταν τα γκολ που πέτυχε. Παράλληλα είχε 11/15 πάσες, ενώ οι δέκα μεταβιβάσεις του ήταν στην επίθεση.

Ο Ρισάρλισον έκανε το ιδανικό ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ προσέφερε θέαμα, αλλά και ουσία.

Δείτε την Game Night:

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ