MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Ο Πακετά του 90% δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από Νεϊμάρ και Ρισάρλισον

Ο Λούκας Πακετά πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Νότια Κορέα
Ο Λούκας Πακετά πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Νότια Κορέα 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Βραζιλία θριάμβευσε κόντρα στη Νότια Κορέα με τα φώτα να πέφτουν στους Νεϊμάρ, Ρισάρλισον και Βινίσιους Τζούνιορ. Ωστόσο, ο Πακετά με την εμφάνισή τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους σταρ της σελεσάο.

Η Βραζιλία έκανε μία επιβλητική εμφάνιση κόντρα στη Νότια Κορέα. Η σελεσάο χόρεψε σάμπα, διέλυσε την ομάδα της Άπω Ανατολής με 4-1 και προχώρησε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Οι τελικές και τα xGoals στο Βραζιλία - Νότια Κορέα
Οι τελικές και τα xGoals στο Βραζιλία - Νότια Κορέα

Πολλοί ήταν οι διακριθέντες σ' ένα τέτοιο παιχνίδι, όπως ο Νεϊμάρ, ο Ρισάρλισον και ο Βινίσιους Τζούνιορ, δηλαδή τα εμπορικά ονόματα της Βραζιλίας. Ωστόσο ένας από τους πιο χρήσιμους ποδοσφαιριστές για την ομάδα του Τίτε ήταν ένας λιγότερο... εμπορικός, ο Λούκας Πακετά.

Ο μεσοεπιθετικός της Βραζιλίας πέτυχε και το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ με ένα εξαιρετικό τελείωμα έπειτα από το σκάψιμο του Βινίσιους από την αριστερή πλευρά.

Οι κινήσεις του Πακετά στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στη Νότια Κορέα ήταν επίσης απαραίτητες, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων της Βραζιλίας απέναντι στη Νότια Κορέα
Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων της Βραζιλίας απέναντι στη Νότια Κορέα

Ο χώρος δράσης του Πακετά (7) ήταν στην δεξιά πλευρά της μεσαία γραμμής. Μαζί με τους Μιλιτάο (14) και Ραφίνια (11) δημιουργούσαν τις απαραίτητες υπεραριθμίες, όπως συνέβαινε και αντίστοιχα από τα αριστερά με τους Ντανίλο (2), Νεϊμάρ (10) και Βινίσιους (10). Παράλληλα στόχος τους ήταν να τροφοδοτήσουν τον Ρισάρλισον (9).

Σχεδόν αλάνθαστος δημιουργικά με ποσοστό 90%

Ο Πακετά πέρα από το γκολ που έβαλε έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι στο δημιουργικό κομμάτι. Κάτι που μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Πακετά στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Πακετά στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα

Ο Πακετά τελείωσε το παιχνίδι με 52 στις 58 μεταβιβάσεις, ενώ είχε τρεις πάσες που δημιούργησαν ευκαιρία τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη της σελεσάο. Την ίδια ώρα είχε και 15 μεταβιβάσεις στην επίθεση.

Ο μεσοεπιθετικός της Γουέστ Χαμ κυριάρχησε στην δεξιά πλευρά, συνεργάστηκε με τους περισσότερους συμπαίκτες του και φρόντιζε με τις πάσες του να είναι συνεχές πρόβλημα για την άμυνα της Νότιας Κορέας, η οποία δεν ήξερε ποιον να πρωτοπρολάβει.

Ο Πακετά είναι από τους λιγότερο προβεβλημένους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας. Όμως είναι υπερπολύτιμος για τον Τίτε, καθώς δίνει την απαραίτητη ισορροπία στην ανάπτυξη της σελεσάο και απόδειξη ήταν η δουλειά του στο ματς κόντρα στη Νότια Κορέα.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ