ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Ο Νεϊμάρ δημοσιοποίησε τα σπαρακτικά μηνύματα με τους συμπαίκτες του μετά τον αποκλεισμό

Ο Νεϊμάρ, ο Τιάγκο Σίλβα και ο Ντάνι Άλβες της Βραζιλίας έπειτα από τον αποκλεισμό από την Κροατία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ετζουκέισον Σίτι", Αλ Ραγιάν | Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Ο Νεϊμάρ, ο Τιάγκο Σίλβα και ο Ντάνι Άλβες της Βραζιλίας έπειτα από τον αποκλεισμό από την Κροατία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ετζουκέισον Σίτι", Αλ Ραγιάν | Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 © 2022/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ο Νεϊμάρ δημοσιοποίησε μέσω stories στο Instagram του ιδιωτικές συνομιλίες που είχε με τρεις συμπαίκτες του για να δείξει το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Ο Νεϊμάρ προσπάθησε να στηρίξει τους συμπαίκτες του στην εθνική Βραζιλίας ύστερα από τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 μέσω μηνυμάτων στο Instagram, τα οποία δημοσιοποίησε για να δείξει το κλίμα και το "δέσιμο" που υπάρχει στην ομάδα.

Ο 30χρονος αρχισκόρερ της "σελεσάο" (ισοφάρισε το ρεκόρ του Πελέ στα 77 γκολ) συμπαραστάθηκε στους δύο παίκτες που απέτυχαν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Κροατία, Ροντρίγκο και Μαρκίνιος, αλλά και στον αρχηγό της εθνικής, Τιάγκο Σίλβα, με τον οποίο (και με τον Ντάνι Άλβες) μοιράζεται και το... δράμα των δύο προηγουμένων Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Τα λόγια του Νεϊμάρ είναι σπαρακτικά, όπως και όσα του απαντούν οι συμπαίκτες του, με τον επιθετικό της Παρί να τους μιλάει ως φίλος, μεγάλος αδερφός, συμπαίκτης και θαυμαστής τους, για να τους παρηγορήσει. Οι δε απαντήσεις που λαμβάνει καθιστούν σαφές ότι οι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας πήραν πολύ βαριά τον αποκλεισμό και δη ο Σίλβα, ο οποίος πιθανότατα έπαιξε στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.

Η συζήτηση με τον Μαρκίνιος

  • Νεϊμάρ: "Πώς είσαι; Πέρασα να σου πω ότι είμαι φαν σου. Ένα πέναλτι δεν θα αλλάξει το τι πιστεύω για σένα. Είμαι μαζί σου για πάντα και το ξέρεις. Σε αγαπώ"
  • Μαρκίνιος: "Τι γίνεται, αδερφέ; Βελτιώνομαι σιγά σιγά, μόνο ο χρόνος θα το κάνει να περάσει όλο αυτό. Εσύ; Πώς είσαι; Σε ευχαριστώ για το μήνυμα και που με σκέφτηκες αδερφέ, είσαι κι εσύ εκπληκτικός και ήθελα να λειτουργήσουν όλα. Είναι πολύ δύσκολο να σκέφτομαι ότι το πέναλτι ήταν εμπόδιο στα όνειρά σου. Πρέπει να συνεχίσουμε, να είμαστε δυνατοί, να αφήσουμε το χρόνο να περάσει και να δούμε τι έχει φυλάξει το ποδόσφαιρο για εμάς"
  • Νεϊμάρ: "Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να σκεφτόμαστε, να αφήσουμε το χρόνο να περάσει. Εγώ γνωρίζω περισσότερο από όλους πως ΟΛΑ ΠΕΡΝΟΥΝ, καλές ή κακές στιγμές το ίδιο. Μείνε δυνατός, απόλαυσε τη συντροφιά της οικογένειάς σου και ποτέ μην ξεχνάς ότι εκτός από το ότι είμαι συνάδελφός σου, είμαι και φίλος σου και θέλω το καλό σου. Σε αγαπώ και θα συνεχίσουμε μαζί"
  • Μαρκίνιος: "Αυτό είναι αλήθεια αδερφέ, μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε για να φτάσουμε εδώ, τι περάσαμε αυτές τις μέρες εκεί, γι' αυτό πονάει τόσο πολύ. Το βάρος είναι μεγάλο, αλλά ο τύπος στον παράδεισο γνωρίζει τι κάνει. Αν μου το έδωσε αυτό είναι επειδή μπορώ να το στηρίξω και να συνεχίσω. Είσαι φανταστικός, αλήθεια. Είμαι φαν σου, σε ευχαριστώ, να είσαι κι εσύ καλά. Θα χρειαστούμε ο ένας τον άλλον στις επόμενες μάχες, σε αγαπώ πολύ"

Η συζήτηση με τον Ροντρίγκο

  • Νεϊμάρ: "Αδερφούλη μου, είμαι εδώ για να σου πω ότι είσαι φανταστικός. Είναι τιμή μου που αποτελώ μέρος στην καριέρα σου, που σε άκουσα να λες ότι είμαι είδωλό σου και που σε βλέπω να γίνεσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Βραζιλίας. Ο μόνος κόσμος που χάνει πέναλτι είναι αυτός που τα εκτελεί. Εγώ ήδη έχω χάσει πολλάάάά στην καριέρα μου και έμαθα απ' όλα. Αλλά ποτέ δεν τα παράτησα, πάντα προσπαθούσα να είμαι καλύτερος με κάθε τρόπο. Μου αρέσεις γι' αυτό που είσαι, όχι μόνο ως παίκτης αλλά και ως το καλό παιδί που είσαι, με την καρδιά που έχεις. Μείνε δυνατός, αυτές οι κριτικές θα σε κάνουν ισχυρότερο και να θυμάσαι πάντα αυτό που σου είπα: 'Θα καταλήξεις να πάρεις ένα τρόπαιο με τη Βραζιλία'. Σου εύχομαι διεθνείς επιτυχίες, να αποκοπείς από τον κόσμο αυτές τις μέρες, να ξεκουραστείς και να επιστρέψεις πανίσχυρος. Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς. Είμαστε μαζί"
  • Ροντρίγκο: "Σ' ευχαριστώ, είδωλό μου, από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι για όλα και που καθυστέρησα το όνειρό σου. Ελπίζω να μπορείς να συνεχίσεις μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε μαζί. Φυσικά, αυτό αν είναι το καλύτερο για σένα. Μένουμε μαζί και σε ευχαριστώ για όλη την αγάπη"
  • Νεϊμάρ: "Μην απολογείσαι, γαμώτο! Είσαι τρελός; Ο μόνος κόσμος που χάνει είναι αυτός που εκτελεί τα πέναλτι. Είσαι τέρας. Θα σου διδάξω αργότερα πώς να τα εκτελείς. Μένουμε μαζί. Να προσέχεις"
  • Ροντρίγκο: "Θα το χρειαστώ"

Η συζήτηση με τον Τιάγκο Σίλβα

  • Νεϊμάρ: "Θα πρέπει να συνεχίσουμε, αδερφέ, δυστυχώς έτσι είναι. Ήθελα πολύ να σου δώσω αυτό το τρόπαιο. Εσύ, εγώ κι ο Ντάνι το αξίζαμε πολύ. Αλλά ο Θεός έχει το σκοπό του και ξέρει τα πάντα"
  • Τιάγκο Σίλβα: "Αδερφέ μου, είναι δυσκολότερο από όσο νόμιζα αρχικά. Δεν μπορώ να κρατηθώ, δεν το πιστεύω ότι χάσαμε. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κάθε στιγμή που το θυμάμαι, με κάνει να κλαίω. Γαμώτο. Αλλά θα είμαι καλά"
  • Νεϊμάρ: "Κάθε φορά που κοιτάζω στην τηλεόραση εκνευρίζομαι. Τι λυπηρή στιγμή, γαμώτο"

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΝΕΪΜΑΡ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ