MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία - Ελβετία: Με Ρισάρλισον που δεν σταματάει να σκοράρει για το 2/2

Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει με τον Βινίσιους για το γκολ απέναντι στη Σερβία
Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει με τον Βινίσιους για το γκολ απέναντι στη Σερβία AP PHOTO/ANDRE PENNER

Η Βραζιλία κοντράρεται με την Ελβετία (28/11, 18:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) για τη 2η αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Οpta.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Ελβετία (28/11, 18:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) και η σελέστε έχει το στόχο το 2/2 για τη 2η αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα facts του παιχνιδιού.

Και οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε Μουντιάλ έχουν έρθει ισόπαλες, 2-2 το 1950 και 1-1 το 2018.

Η Ελβετία έχει μόνο μία νίκη σε Μουντιάλ απέναντι σε ομάδες της Νότιας Αμερικής (δύο ισοπαλίες, πέντε ήττες), το 2-1 επί του Εκουαδόρ το 2014.

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία - Ελβετία: Με Ρισάρλισον που δεν σταματάει να σκοράρει για το 2/2

Η Βραζιλία είναι αήττητη στους τελευταίους 16 αγώνες της στη φάση των ομίλων. Καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει φτάσει τα 17 ματς αήττητοι σε παιχνίδια στον όμιλο.

Μετά τη νίκη 1-0 επί του Καμερούν στην πρεμιέρα της, η Ελβετία θέλει για πρώτη φορά να ξεκινήσει το τουρνουά με δύο νίκες. Η τελευταία φορά που οι Ελβετοί νίκησαν δύο σερί ματς ήταν το 2006, απέναντι σε Τόγκο και Κορέα.

Μετά το 2-0 επί της Σερβίας στην πρεμιέρα της, η Βραζιλία θέλει να πετύχει δύο σερί νίκες απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες για πρώτη φορά από το 2006.

Οι 16 από τις 18 ήττες που έχει η Βραζιλία σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα έχουν έρθει από ευρωπαϊκές ομάδες.

Βραζιλία-Σερβία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Με τα δύο γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα, ο Ρισάρλισον έχει εννέα γκολ στους επτά τελευταίους αγώνες του με το εθνόσημο. Κανένας Βραζιλιάνος δεν έχει περισσότερα γκολ με τη Σελεσάο από τα 19 που έχει ο φορ της Τότεναμ από τότε που έκανε το ντεμπούτο του με τη Βραζιλία τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο Μπριλ Εμπολό έβαλε το νικητήριο γκολ απέναντι στο Καμερούν και πλέον έχει σκοράρει σε τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του με την Ελβετία. Ο τελευταίος Ελβετος που βρήκε δίχτυα σε δύο σερί ματς Μουντιάλ ήταν ο Φρέι το 2006.

Από το ντεμπούτο του σε Μουντιάλ το 2014, ο Νεϊμάρ έχει κερδίσει 53 φάουλ, 11 περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στη διοργάνωση. Του έγιναν εννέα φάουλ στον αγώνα με τη Σερβία, τα περισσότερα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία - Ελβετία: Με Ρισάρλισον που δεν σταματάει να σκοράρει για το 2/2

Ο Σακίρι έχει συμμετοχή σε 12 γκολ στους τελευταίους 16 αγώνες του σε Euro και Μουντιάλ, με οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ.

Αν ο Σακίρι αγωνιστεί απέναντι στη Βραζιλία, θα γίνει ο Ελβετός με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο (11), ξεπερνώντας τις 10 παρουσίες του Λιχτστάινερ και του Μπεχράμι.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ