ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Οι Μαροκινοί ταπείνωσαν τους Βέλγους και έβαλαν φωτιά στον 6ο όμιλο

Ο Γιαμπρανέ πανηγυρίζει με τον Σαμπιρί το τέρμα που πέτυχε ο δεύτερος κόντρα στο Βέλγιο
Ο Γιαμπρανέ πανηγυρίζει με τον Σαμπιρί το τέρμα που πέτυχε ο δεύτερος κόντρα στο Βέλγιο 2022 FRANK AUGSTEIN / AP PHOTO

Το Μαρόκο επικράτησε 2-0 του Βελγίου με τα τέρματα των Σαμπαιρί (μετά από λάθος του Κουρτουά) και Αμπουκλάλ βάζοντας φωτιά στον έκτο όμιλο.

Τεράστια νίκη για το Μαρόκο απέναντι στο Βέλγιο του οποίου επικράτησε 2-0 και φωτιά στον έκτο όμιλο όπου όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων το Βέλγιο αντιμετωπίζει την Κροατία, ενώ το Μαρόκο θα παίξει με τον Καναδά. Οι δύο αγώνες θα γίνουν την 1η Δεκεμβρίου με ταυτόχρονη ώρα έναρξης στις 17.00.

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Οι Μαροκινοί ταπείνωσαν τους Βέλγους και έβαλαν φωτιά στον 6ο όμιλο

Το ματς: Το πρώτο ημίχρονο είχε όλη τη δράση του στην αρχή και το τέλος του. Οι Βέλγοι έδειξαν από την αρχή την πρόθεσή τους να χτυπήσουν στους κενούς χώρους.

Την πρώτη φορά που το κατάφεραν αυτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Εντέν Αζάρ έδωσε την μπάλα στον Τοργκάν Αζάρ και εκείνος με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Μπατσουαγί ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Μουνίρ.

Στη συνέχεια οι Βέλγοι απείλησαν κυρίως από στατικές φάσεις, ενώ το Μαρόκο δειλά δειλά άρχισε να βγαίνει μπροστά και να ψάχνει τις δικές του καλές στιγμές.

Στην πρώτη από αυτές ο Χακίμι μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το Μαρόκο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιγιές. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε.

Τη στιγμή της εκτέλεσης ο Σαΐς ήταν σε θέση οφσάιντ και ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να κρίνει εάν εμποδίζει το οπτικό πεδίο του Κουρτουά. Αυτό τελικά συνέβη με τον διαιτητή να ακυρώνει το τέρμα.

Στην αρχή του δευτέρου 45λεπτου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή. Από την μία ο Εντέν Αζάρ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά με τον Μουνίρ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ μετά ο Μπουφάλ απείλησε με σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά.

Το Βέλγιο συνέχισε να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά το Μαρόκο. Οι Μαροκινοί το εκμεταλλεύτηκαν και έφτασαν στο γκολ. Στο 73' ο Σαμπιρί εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα δεν βρήκε πουθενά και κατέληξε στα δίχτυα. Παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου όμως αυτή τη φορά ο Σαΐς καλυπτόταν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Βέλγιο βγήκε όλο μπροστά, έριξε στο ματς και τον Λουκακου δίχως όμως αποτέλεσμα και το πλήρωσε. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζιγές βγήκε στην αντεπίθεση γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και με κεραυνό ο Ζακαριά Αμπουκλάλ εκτέλεσε τον Κουρτουά κάνοντας το 2-0.

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Οι Μαροκινοί ταπείνωσαν τους Βέλγους και έβαλαν φωτιά στον 6ο όμιλο


Βέλγιο: Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ονανά, Βίτσελ, Θ. Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί, Ε. Αζάρ

Μαρόκο: Μουνίρ, Χακιμί, Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί, Αμραμπάτ, Αμαλάχ, Ζιγές, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

  • Μαρόκο - Κροατία 0-0
  • Βέλγιο - Καναδάς 1-0

Η βαθμολογία

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Οι Μαροκινοί ταπείνωσαν τους Βέλγους και έβαλαν φωτιά στον 6ο όμιλο

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

  • Βέλγιο - Μαρόκο 0-2
  • 27/11, 18:00, Κροατία - Καναδάς (Stadium Khaifa International) ΑΝΤ1/ ΑΝΤ1+

3η αγωνιστική

  • 01/12, 17:00, Κροατία - Βέλγιο (Stadium Ahmed bin Ali) ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 01/12, 17:00, Καναδάς - Μαρόκο (Stadium Al Thumama) ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ