ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Β' όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης μαζί με τη Γαλλία στη φάση των 16

Μουντιάλ 2022, Β' όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης μαζί με τη Γαλλία στη φάση των 16
@2022 ASHLEY LANDIS/AP IMAGES

Η λευκή ισοπαλία μεταξύ της Αγγλίας και των ΗΠΑ έβαλε φωτιά στον 2ο όμιλο, αφού και οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται σε αυτόν έχουν ελπίδες για την πρόκριση στη φάση των 16. Αναλυτικά τα σενάρια.

Η δεύτερη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (25/11), με το Ιράν να παίρνει τη νίκη με 2-0 επί της Ουαλίας σκοράροντας και τα δύο γκολ του στις καθυστερήσεις και την Αγγλία να έρχεται ισόπαλη 0-0 με τις ΗΠΑ σε ένα ισορροπημένο ματς που στα σημεία ήταν καλύτεροι οι Αμερικανοί.

Πλέον, η Αγγλία απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής έχοντας 4 βαθμούς και βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκριση. Το Ιράν είναι πίσω απο την ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχοντας 3 βαθμούς, τις ΗΠΑ να έχουν συγκεντρώσει 2 πόντους και την Ουαλία να έχει 1.

Μουντιάλ 2022, Β' όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης μαζί με τη Γαλλία στη φάση των 16

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Η Αγγλία έχει 1 νίκη και 1 ισοπαλία στις δύο πρώτες αγωνιστικές καθώς και +4 διαφορά τερμάτων και θα μπει στην τελική ευθεία με στόχο την πρόκριση ούσα σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου και πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μείνει εκτός. Όμως όλες τους μπορούν να ελπίζουν. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα σενάρια.

Η επόμενη αγωνιστική:

  • 29/11, 21:00 Ιράν - ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1/ANT1+
  • 29/11 21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1/ANT1+

Αναλυτικά τα σενάρια:

Τι χρειάζεται η Αγγλία

  • Αν νικούσε τις ΗΠΑ και έκανε το "2 στα 2" θα γινόταν η πρώτη ομάδα χρονικά που θα εξασφάλιζε το εισιτήριο της πρόκρισης. Παρόλα αυτά οι 4 βαθμοί την φέρνουν σε θέση ισχύος και ακόμα και με ισοπαλία με την Ουαλία παίρνει την πρόκριση. Μάλιστα αν ηττηθεί από την ομάδα του Μπέιλ για να μείνει εκτός πρέπει να δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό γκολ (πάνω από 4), καθώς έχει διαφορά 6 γκολ από Ουαλία, Ιράν και 4 από ΗΠΑ. Οπότε μόνο με πολύ βαριά ήττα μπορεί να μείνει εκτός.

Τι χρειάζεται το Ιραν

  • Με νίκη επί των ΗΠΑ διασφαλίζει την παρουσία της στους 16. Αν φέρει ισοπαλία, κρατάει μεν τους Αμερικανούς από κάτω, όμως σε αυτή την περίπτωση απεύχεται νίκη της Ουαλίας επί της Αγγλίας, ώστε να μην παιχτεί η πρόκριση στα κριτήρια ισοβαθμίας (Η Ουαλία θα έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων).

Τι χρειάζονται οι ΗΠΑ

  • Αήττητη αλλά και χωρίς τρίποντο είναι ακόμα οι ΗΠΑ, ωστόσο αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση, η νίκη είναι μονόδρομος απέναντι στο Ιράν την τελευταία αγωνιστική.

Τι χρειάζεται η Ουαλία

  • Εμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου μετά την ήττα από το Ιράν όμως ακόμα και εκείνη έχει δικαίωμα στο όνειρο. Χρειάζεται μόνο νίκη στο ντέρμπι με την Αγγλία και ισοπαλία στο Ιράν - ΗΠΑ, ώστε να ισοβαθμίσει στους 4 βαθμούς με το Ιράν και να μετρήσει ο συντελεστής της (θα υπερισχύσει στη διαφορά γκολ). Υπάρχει και το σενάριο να βάλει πάνω από τέσσερα γκολ στην Αγγλία και να προκρίνεται ακόμη και με νίκη των ΗΠΑ ή του Ιράν στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ