ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Αυστραλία 0-1: Τα "καγκουρό" έκαναν άλμα πρόκρισης με γκολάρα του Ντιουκ

Ο Μίτσελ Ντιουκ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τυνησία
Ο Μίτσελ Ντιουκ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τυνησία @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Η υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Ντιουκ στο 23ο λεπτό χάρισε το μεγάλο τρίποντο στους Αυστραλούς που πλέον έχουν μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στους "16" του Μουντιάλ.

Η Αυστραλία πέτυχε την τρίτη νίκη της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς επικράτησε της Τυνησίας 1-0 και μπήκε στο κόλπο για την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ 2022.

Χρυσός σκόρερ των "σόκερους" ήταν ο Μίτσελ Ντιουκ στο 23'. Ο Γκούντγουιν έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και η κόντρα ευνόησε τον φορ των Αυστραλών, ο οποίος με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Αυστραλία 0-1: Τα "καγκουρό" έκαναν άλμα πρόκρισης με γκολάρα του Ντιουκ
SPORT24

Οι Τυνήσιοι δεν είχαν μπει δυνατά στο ματς, όμως μετά το γκολ της ομάδας της Ωκεανίας, ανέβασαν στροφές και πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μσάκνι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν μπόρεσε από κοντά να εκτελέσει τον Ράιαν, ενώ οι Αυστραλοί άντεξαν στην ασφυχτική πίεση των Τυνήσιων μετά το 80ο λεπτό και πήραν το τρίποντο στο φινάλε.

Το ματς

Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις μέχρι και το τέρμα που σημείωσε ο Ντιουκ στο 23'. Οι Αυστραλοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο κομμάτι του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο μετά το γκολ οι Τυνήσιοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Αρχικά έφτασαν κοντά στο γκολ στο 41ο λεπτό. Ο Τζεμπαλί με ωραία κίνηση μπήκε στην περιοχή, ο Μσακνί έκανε το γύρισμα στον Ντρέγκερ και αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Σούταρ με πολύ καλή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελευταία τελική προσπάθεια έγινε στο 45+3'. Ο Τζεμπαλί ξανά έκανε το γύρισμα στον Μσακνί και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν ανιαρά με την πρώτη τελική να γίνεται στο 61ο λεπτό από ένα εντελώς άστοχο σουτ του Τζεμπαλί. Στο 72' ο Μσάκνι απείλησε με ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Μάθιου Ράιαν τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Μετά το 80ο λεπτό οι Τυνήσιοι, έχοντας και τον Κεσχρίντα του Ατρομήτου ο οποίος συνέλαβε στη νέα πνοή της ομάδας του, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πίεσαν αρκετά την Αυστραλία για να βρουν το γκολ , δίχως όμως αποτέλεσμα με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Αυστραλία 0-1: Τα "καγκουρό" έκαναν άλμα πρόκρισης με γκολάρα του Ντιουκ
SPORT24

Τυνησία: Νταμέν, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον (73' Κεσχρίντα), Αμπντί (46' Ντρέγκερ), Ντρέγκερ, Σχιρί, Λαϊντουνί (67' Λαϊντουνί), Σλιτί, Μσακνί, Τζεμπαλί (73' Κενισί).

Αυστραλία: Ράιαν, Κάρασιτς (75' Ντέγκενεκ), Σουτάρ, Ρόουλς, Μπέχικ, ΜακΓκι (64' Χρούστιτς), Μοόι, Ίρβιν, Λέκι (85' Μπάκους), Γκούντγουιν (85' Μαμπίλ), Ντιουκ (64' ΜακΛάρεν).

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Αυστραλία 0-1: Τα "καγκουρό" έκαναν άλμα πρόκρισης με γκολάρα του Ντιουκ

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ