ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Το Ιράν καταγγέλλει τις ΗΠΑ στην επιτροπή δεοντολογίας της FIFA για ασέβεια κατά της σημαίας τους

Ο Ανσαιρφάρντ πανηγυρίζει με τον Ταρεμί
Ο Ανσαιρφάρντ πανηγυρίζει με τον Ταρεμί @ 2022 PAVEL GOLOVKIN / AP IMAGES

Το Ιράν προχωρά σε καταγγελία κατά των ΗΠΑ γιατί αφαίρεσαν σε post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σήμα της ισλαμικής δημοκρατίας από τη σημαία τους.

Το Ιράν θα προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος των ΗΠΑ στη επιτροπή δεοντολογίας της FIFA για ασέβεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη σημαία τους, όπως αναφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία όταν έκανε post στα social media τη βαθμολογία του Β' ομίλου του Μουντιάλ 2022 μετά την ισοπαλία της με την Αγγλία, έβαλε το σήμα της ισλαμικής δημοκρατίας από τη σημαία του Ιράν.

Η βαθμολογία που ανέβασαν οι ΗΠΑ στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η βαθμολογία που ανέβασαν οι ΗΠΑ στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ASSOCIATED PRESS / PRINT SCREEN _INSTAGRAM

Το άρθρο 13 των κανονισμών της FIFA αναφέρει ότι όταν κάθε άτομο που προσβάλλει την αξιοπρέπεια ή την ακεραιότητα μιας χώρας, ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων τότε τιμωρείται με αναστολή διάρκειας δέκα αγώνων ή κάποιας περιόδου ή κάποιου πειθαρχικού μέτρου.

Η σημαία του Ιράν:

Η σημαία του Ιράν
Η σημαία του Ιράν @ 2022 VAHID SALEMI / AP IMAGES


Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ