MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Σερβία - Ελβετία: Οι Ελβετοί στα βήματα του 2018 και οι Σέρβοι με "οδηγό" τον Μίτροβιτς στο κρίσιμο ματς

Ο Ρικάρντο Ροντρίγκες στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελβετία και τη Βραζιλία
Ο Ρικάρντο Ροντρίγκες στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελβετία και τη Βραζιλία 2022 AP PHOTO/ANDRE PENNER

Η Σερβία και η Ελβετία αναμετρώνται σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Η Σερβία και η Ελβετία (21:00, antenna.gr, ANT1+ και LIVE SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ΄ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση στη φάση των 16 από τον έβδομο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα facts.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν το 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Ελβετοί νίκησαν 2-1 με ανατροπή, με τον Σακίρι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 90’.

Η Σερβία έχει χάσει τον τελευταίο αγώνα στον όμιλο και στις τρεις προηγούμενες παρουσίες της σε Μουντιάλ ως ανεξάρτητο κράτος, με τουλάχιστον δύο γκολ παθητικό σε κάθε ματς.

Μουντιάλ 2022, Σερβία - Ελβετία: Οι Ελβετοί στα βήματα του 2018 και οι Σέρβοι με "οδηγό" τον Μίτροβιτς στο κρίσιμο ματς

Με νίκη οι Ελβετοί θα προκριθούν στα νοκ-άουτ, ενώ δεν έχουν χάσει στο τελευταίο ματς του ομίλου στις τέσσερις τελευταίες παρουσίες τους σε Μουντιάλ (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες).

Μετά την ήττα από την Βραζιλία, η Ελβετία θέλει να αποφύγει την ήττα σε δεύτερο σερί αγώνα Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1994, όταν είχε χάσει συνεχόμενα από Κολομβία και Ισπανία.

Το 3-3 με το Καμερούν ήταν η πρώτη ισοπαλία των Σέρβων σε Μουντιάλ (οκτώ νίκες, πέντε ήττες) και η πρώτη φορά που έβαλαν τρία γκολ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ελβετία-Σερβία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η ήττα από την Βραζιλία ήταν μόλις η τέταρτη για την Ελβετία στα τελευταία 17 παιχνίδια της σε Μουντιάλ (οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες). Από το 1966 δεν έχουν κάνει ποτέ δύο ήττες στον όμιλο.

Πέντε από τις έξι τελικές των Ελβετών απέναντι στην Βραζιλία ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μίτροβιτς έχει επτά γκολ στους τελευταίους έξι αγώνες του με τη Σερβία σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ο μοναδικός Σέρβος με πάνω από ένα γκολ σε Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022, Σερβία - Ελβετία: Οι Ελβετοί στα βήματα του 2018 και οι Σέρβοι με "οδηγό" τον Μίτροβιτς στο κρίσιμο ματς

Ο Ακαντζί (124) και ο Ελβεντί (131), οι δύο στόπερ της Ελβετίας, είναι οι μοναδικοί παίκτες της ομάδες με 100+ εύστοχες πάσες στα πρώτα δύο ματς της ομάδας στο Κατάρ.

Ο Ντούσαν Τάντιτς έχει συμμετοχή σε οκτώ γκολ (δύο γκολ, έξι ασίστ) στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του με τη Σερβία.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ