ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Πώς επηρεάζει την Γερμανία η νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας, όλα τα σενάρια στον 5ο όμιλο

Μουντιάλ 2022: Πώς επηρεάζει την Γερμανία η νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας, όλα τα σενάρια στον 5ο όμιλο
@2022 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η αναπάντεχη νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας έφερε πλήρη ανατροπή δεδομένων στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, με την Γερμανία να μπορεί πλέον ακόμα και με ήττα από την Ισπανία να πάρει την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του τουρνουά.

Το Μουντιάλ στο Κατάρ δεν είναι μόνο συναρπαστικό αλλά και απρόβλεπτο και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και το μεσημέρι της Κυριακής (27/11), με την Κόστα Ρίκα να κάνει μία από τις εκπλήξεις του τουρνουά νικώντας με 1-0 την Ιαπωνία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.

Οι μπλε σαμουράι προέρχονταν από θριάμβο επί της Γερμανίας και οι Κοσταρικανοί από τη συντριβή απο την Ισπανία με 7-0, ωστόσο στην μεταξύ τους κόντρα όχι μόνο άντεξαν στην πίεση που τους άσκησαν οι Ασιάτες (στο δεύτερο μέρος) αλλά και άρπαξαν ολόκληρη την πίτα με το γκολ του Φούλερ στο 81ο λεπτό.

Το εντυπωσιακό είναι πως με αυτό το αποτέλεσμα, η παρέα των Κέιλορ Νάβας και Τζόελ Κάμπελ όχι μόνο έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, έστω και χωρίς πολλές ελπίδες (αντιμετωπίζει την Ισπανία στο φινάλε ενώ κουβαλάει και τα επτά γκολ στην πλάτη από την πρεμιέρα, με τη διαφορά τερμάτων να παίζει ρόλο) αλλά έκανε ένα ουρανοκατέβατο δώρο στην Γερμανία.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2014 τα είχαν βάψει μαύρα μετά την ήττα από την Ιαπωνία και σε περίπτωση που οι Ασιάτες έκαναν το "2 στα 2" κινδύνευαν με αυτόματο αποκλεισμό με δική τους ήττα από την Ισπανία το βράδυ της Κυριακής, όμως τώρα μπορούν να πάρουν βαθιά ανάσα ανακούφισης.

Μουντιάλ 2022: Πώς επηρεάζει την Γερμανία η νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας, όλα τα σενάρια στον 5ο όμιλο

Και αυτό γιατί η Ιαπωνία έμεινε στους 3 βαθμούς με 2 ματς, όσα και η Κόστα Ρίκα με ίδιο αριθμό αγώνων, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να μπορεί ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, ήττα της δηλαδή από την Ισπανία σε λίγες ώρες, να πάρει την πρόκριση στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική.

Τα σενάρια ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Ισπανία - Γερμανία:

Αν νικήσει η Ισπανία:

  • Σε αυτή την περίπτωση η Ισπανία θα φτάσει στους 6 βαθμούς και θα έχει ουσιαστικά κλειδώσει την πρόκριση ως πρώτη, έχοντας ήδη +7 στη διαφορά τερμάτων. Με νίκη της φούρια ρόχα, η Γερμανία θα μείνει στο μηδέν όμως μπορεί με δική της νίκη επί της Κόστα Ρίκα την 3η αγωνιστική και ταυτόχρονα ήττα της Ιαπωνίας από τους Ίβηρες να πάρει την πρόκριση αν έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Με ισοπαλία στο Ισπανία - Γερμανία

  • Σε αυτή την περίπτωση τα πάντα θα μείνουν ανοιχτά, με την Ισπανία να φτάνει στους 4 βαθμούς και να της αρκεί στο φινάλε μία ισοπαλία απέναντι στην Ιαπωνία για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Την ίδια ώρα το Γερμανία - Κόστα Ρίκα θα είναι "τελικός", με την Μάνσαφτ να έχει την ευκαιρία με τρίποντο να πάρει την πρόκριση (θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων) αν οι μπλε σαμουράι δεν κάνουν την έκπληξη απέναντι στην Ισπανία.

Με νίκη της Γερμανίας

  • Ο όμιλος θα πάρει φωτιά, αφού σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε τέσσερις ομάδες στην κορυφή με 3 βαθμούς, με τα πάντα να κρίνονται έτσι στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής Ιαπωνία - Ισπανία και Κόστα Ρίκα - Γερμανία, με τους νικητές να τα παίρνουν όλα και τους χαμένους να χάνονται. Στην περίπτωση που έχουμε ισοβαθμία θα μετρήσει φυσικά η διαφορά τερμάτων.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

  • 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία (5ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1
  • 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (5ος όμιλος, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1+

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ