MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία: Πώς ο Γκονσάλο Ράμος έγινε ο απόλυτος killer σε μόλις 74 λεπτά

Ο Γκονσάλο Ράμος πανηγυρίζει το τρίτο του γκολ με την Πορτογαλία κόντρα στην Ελβετία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Γκονσάλο Ράμος πανηγυρίζει το τρίτο του γκολ με την Πορτογαλία κόντρα στην Ελβετία 2022 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Γκονσάλο Ράμος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Πορτογαλίας στην ευρεία νίκη επί της Ελβετίας, κάνοντας χατ-τρικ στην τέταρτη εμφάνισή του με το εθνόσημο. Απόδειξη πως ο Σάντος έχει ένα βαθύ και ποιοτικό ρόστερ με πλούσιες λύσεις.

Η Πορτογαλία βρίσκεται στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και περιμένει το Μαρόκο με στόχο το εισιτήριο για τους τέσσερις του Μουντιάλ. Η ομάδα του Σάντος διέλυσε την Ελβετία στα προημιτελικά βάζοντας έξι γκολ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Πορτογάλους ήταν ο Γκονσάλο Ράμος. Ο 21χρονος επιθετικός της Μπενφίκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με το εθνόσημο, αντικατέστησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και μάγεψε τους πάντες με την παρουσία του.

Πώς το έκανε αυτό; Με το χατ-τρικ που πέτυχε και την ασίστ στον Γκερέιρο στα 74 λεπτά που έπαιξε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τελικές και τα xGoals του στο τουρνουά.

Οι τελικές και τα xGoals του Γκονσάλο Ράμος στο Μουντιάλ
Οι τελικές και τα xGoals του Γκονσάλο Ράμος στο Μουντιάλ

Ο Ράμος έχει έξι τελικές, όλες στο παιχνίδι με την Ελβετία, καθώς οι άλλες δύο συμμετοχές του στους ομίλους ήταν ολιγόλεπτες. Οι πέντε από τις έξι προσπάθειές του ήταν εντός περιοχής και μόλις μία τελική δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία του Ζόμερ.

Συνολικά έχει 1.47xG και πέτυχε τρία γκολ.

Μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή της Ελβετίας

Ο Γκονσάλο Ράμος πράγματι ήταν κινητικός και έψαχνε την στιγμή του στην περιοχή της Ελβετίας. Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του επιθετικού της Μπενφίκα με την μπάλα.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Γκονσάλο Ράμπς στο Πορτογαλία - Ελβετία
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Γκονσάλο Ράμπς στο Πορτογαλία - Ελβετία

Ο Ράμος είχε 27 ενέργειες με την μπάλα, με τις επτά από αυτές να είναι στην περιοχή των Ελβετών. Έτσι, μετατράπηκε στον μόνιμο πονοκέφαλο των αντιπάλων του. Αξιοθαύμαστο ότι οι από τις επτά ενέργειες του, οι πέντε ήταν τελικές.

Ο Ράμος συστήθηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο. Σε συλλογικό επίπεδο φέτος εντυπωσιάζει με 14 γκολ σε 21 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπενφίκα. Στα 74 λεπτά που έπαιξε μετατράπηκε στον απόλυτο killer και απέδειξε πως ο Σάντος έχει πάρα πολύ μεγάλο ποιοτικό βάθος στο ρόστερ του.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ