MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Ελβετία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει το πρώτο του γκολ στα νοκ-άουτ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με την Πορτογαλία
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με την Πορτογαλία 2022 AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Η Πορτογαλία κοντράρεται με την Ελβετία για τη φάση των 16 του Μουντιάλ (6/12, 21:00, ANT1, ANT1+ και LIVE SPORT24). Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για την αναμέτρηση.

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ελβετία με φόντο το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (6/12, 21:00, ANT1, ANT1+ και LIVE SPORT24).

Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts για την αναμέτρηση

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων μέσα στο 2022, μετά τους δύο αγώνες που έδωσαν οι δύο ομάδες τον Ιούνιο στο Nations League. Η Πορτογαλία νίκησε με 4-0 στη Λισαβόνα και μια εβδομάδα αργότερα η Ελβετία επικράτησε με 1-0 στη Γενεύη.

Η μοναδική αναμέτρηση των δύο ομάδων σε μεγάλο τουρνουά ήταν στο Euro του 2008, με την Ελβετία να επικρατεί με 2-0.

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Ελβετία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει το πρώτο του γκολ στα νοκ-άουτ

Η Πορτογαλία θέλει να φτάσει στους οκτώ για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά το 1966 και το 2006. Ωστόσο, οι Πορτογάλοι δεν έχουν νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια νοκ-άουτ σε Μουντιάλ.

Η Ελβετία έχει ήδη δύο νίκες στο Κατάρ και στοχεύει στο να πετύχει τρεις νίκες σε ένα Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πορτογαλία-Ελβετία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Πορτογαλία έχει ανοίξει το σκορ σε οκτώ από τα τελευταία εννιά παιχνίδια της σε Μουντιάλ, αλλά στον αγώνα με την Κορέα έχασε παρότι προηγήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η τελευταία ομάδα που κράτησε το μηδέν απέναντι στην Πορτογαλία σε Μουντιάλ ήταν το 2014 η Γερμανία (4-0), με τους Πορτογάλους να βρίσκουν δίχτυα και στα εννέα ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν δώσει από τότε, με συνολικά 16 γκολ.

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Ελβετία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει το πρώτο του γκολ στα νοκ-άουτ

Και τα οκτώ γκολ του Κριστιάνο σε Μουντιάλ έχουν μπει στη φάση των ομίλων. Ο Ρονάλντο δεν έχει βρει δίχτυα στους έξι αγώνες νοκ-άουτ που έχει αγωνιστεί, παρά τις 25 τελικές που έχει κάνει.

Με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Σερβία, ο Σακίρι έγινε ο πρώτος Ελβετός που σκοράρει σε τρία Μουντιάλ (2014, 2018, 2022).

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Ελβετία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει το πρώτο του γκολ στα νοκ-άουτ

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει άμεση συμμετοχή σε τέσσερα γκολ της Πορτογαλίας στο Κατάρ (δύο γκολ, δύο ασίστ).

Ο Μανουέλ Ακάντζι έχει κάνει 888 μέτρα με την μπάλα στο Μουντιάλ. Μόνο τρεις παίκτες έκαναν περισσότερα μέτρα με την μπάλα από τον Ελβετό στη φάση των ομίλων, ο Στόουνς (1.080), ο Άκε (1.001) και ο Ρόδρι (992).

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ