ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Αγγλία ήταν ισοπεδωτική στο δεύτερο μέρος του βρετανικού ντέρμπι και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ (δύο γκολ) σκόρπισε με 3-0 την Ουαλία, για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο και να δώσει ραντεβού στους 16 με την Σενεγάλη.

Το βρετανικό ντέρμπι, 104ο στην ιστορία των δύο ομάδων και πρώτο σε τελικά Μουντιάλ, είχε μία υπερήφανη θριαμβεύτρια και αυτή ήταν η εθνική Αγγλίας. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τράκαρε σε αμυντικό τείχος στο πρώτο μέρος απέναντι στην Ουαλία αλλά στο δεύτερο όχι απλά το τρύπησε αλλά το κατεδάφισε, με τον Μάρκους Ράσφορντ να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ και να την οδηγεί με τα δύο γκολ που πέτυχε σε μία τεράστια νίκη -από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη- με σκορ 3-0.

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι

Αποτέλεσμα που εκτόξευσε τα τρία λιοντάρια στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και τα στέλνει πάνω στην Σενεγάλη (πήρε την δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο), με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (4/12, 21:00) στη φάση των 16 του Μουντιάλ, με έπαθλο ένα χρυσό εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το ματς

Η Αγγλία μπήκε στο βρετανικό ντέρμπι έχοντας και το μαξιλαράκι της ισοπαλίας σε αντίθεση με την Ουαλία που ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχει πάντως τον έλεγχο σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος.

Αυτό το πέτυχε μέσω κατοχής της μπάλας που έφτασε στο 76%, με τα τρία λιοντάρια να την κυκλοφορούν κυρίως έξω από τη μεγάλη περιοχή των Ουαλών ψάχνοντας να βρουν τρύπες στην καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των δράκων και τους παίκτες του Πέιτζ να αμύνονται μαζικά, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να διαφυλάξουν το μηδέν και να βρουν μία στιγμή για να "κλέψουν" το αποτέλεσμα.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δύο σημαντικές στιγμές. Η πρώτη στο 10ο λεπτό, με τον Κέιν να βρίσκει με μπαλιά τρύπα τον Ράσφορντ που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά το πλασέ του φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκρούεται από τον κίπερ Γουόρντ, που βγήκε εκτός εστίας και του έκλεισε εξαιρετικά το οπτικό πεδίο.

Η δεύτερη καλή στιγμή για τα λιοντάρια ήρθε τη μοναδική φορά που βρήκαν ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ να ξεδιπλώνεται ταχύτατα στο 38ο λεπτό και τον Φόντεν να κάνει δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε άουτ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια αλλά με την Αγγλία να αισθάνεται αδικημένη βάσει της εικόνας της, με τη δικαίωσή της να έρχεται ωστόσο πολύ γρήγορα και εις διπλούν. Για την ακρίβεια στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τα τρία λιοντάρια να ξαναμπαίνουν με άγριες διαθέσεις στο χορτάρι και να κατασπαράζουν αγωνιστικά τους Ουαλούς.

Το έκαναν μάλιστα μέσα σε χρόνο dt, αφού κούνησαν δις τα δίχτυα μέσα σε δύο λεπτά! Το 1-0 έγινε από στημένη φάση στο 50' όταν ο Ράσφορντ νίκησε με σεμιναριακή εκτέλεση φάουλ τον Γουόρντ ενώ στο 51' ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεψε μπάλα, για να ακολουθήσει ασίστ του Χάρι Κέιν στον Φιλ Φόντεν και το 2-0 από τον εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι με κοντινό πλασέ.

Η Ουαλία προσπάθησε να αντιδράσει μετά το τεράστιο σοκ που δέχτηκε όμως ούτε ο Τζέιμς (το εξαιρετικό σουτ του έφυγε άουτ) ούτε ο Μουρ (το σουτ του αποκρούστηκε από τον Πίκφορντ) μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, με τον τρελό ρυθμό του δευτέρου μέρους να αρχίζει να καταλαγιάζει μετά το 60' όταν ο Σάουθγκεϊτ προχώρησε σε αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Ακόμα και έτσι όμως η Αγγλία δεν σταμάτησε να ψάχνει για ένα ακόμα γκολ και το βρήκε στο 68', με τον Ράσφορντ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Ουαλίας και μετά από ωραία ατομική ενέργεια να εκτελεί τον Γουόρντ, για να γράψει το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Με αυτή τη φάση έπεσαν ουσιαστικά και οι τίτλοι τέλους στο βρετανικό ντέρμπι, με την Αγγλία να κάνει από εκεί και πέρα διαχείριση δυνάμεων και να κρατάει χωρίς ιδιαίτερο κόπο το 3-0 ως το φινάλε του ματς, έχοντας μάλιστα και ευκαιρίες (μεγαλύτερη εκείνη του Στόουνς στις καθυστερήσεις) για να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη νίκη της.

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Νέκο Γουίλιαμς (36' Ρόμπερτς), Ρόντον, Μέπαμ, Ντέιβις (59' Μορέλ), Ράμσεϊ, Αμπάντου, Άλεν (81' Κόλγουιλ), Μπέιλ (46' Τζόνσον), Μουρ, Τζέιμς (77' Χάρι Γουίλσον)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (57' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65' Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58' Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75' Γκρίλις), Κέιν (58' Κάλουμ Γουίλσον)

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Θέμης Καίσαρης και Τσάρλυ σχολιάζουν τις σπουδαίες αναμετρήσεις του Μουντιάλ, ενώ οι απεσταλμένοι του SPORT24, Βασίλης Τεμπέλης και Αλέξανδρος Τρίγκας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις από την Ντόχα.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ