ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - ΗΠΑ 3-1: Οι οράνιε με σόου Ντούμφρις πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά

Ο Ντούμφρις πανηγυρίζει γκολ του στο Ολλανδία - ΗΠΑ
Ο Ντούμφρις πανηγυρίζει γκολ του στο Ολλανδία - ΗΠΑ 2022 AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Η Ολλανδία προχωράει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς επικράτησε 3-1 των ΗΠΑ. Πρωταγωνιστής ο Ντούμφρις, ο οποίος πέτυχε το τρίτο γκολ και έδωσε δύο ασίστ σε Ντεπάι (10') και Μπλιντ (45+1'). Είχε μειώσει ο Ράιτ στο 76'.

Η Ολλανδία έκλεισε το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι οράνιε επικράτησαν 3-1 των ΗΠΑ στο πλαίσιο της φάσης των 16 και προχωρούν στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπου θα αντιμετωπίσουν μία εκ της Αργεντινής ή της Αυστραλίας.

Οι οράνιε πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Ο Ντεπάι άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό και ο Μπλιντ στο 45+1' διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 76' ο Ράιτ μείωσε στο σκορ, με τον Ντένζελ Ντούμφρις, που είχε και τις δύο ασίστ στα πρώτα γκολ, να "κλειδώνει" τη νίκη.

Το ματς

Οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας ενθουσιασμό. Στο 3' χάθηκε τετ α τετ του Πούλισικ, με τον Νόπερτ να αποκρούει. Η Ολλανδία ωστόσο πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ολλανδία - ΗΠΑ
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολλανδία - ΗΠΑ

Οι οράνιε άλλαξαν γρήγορα στην μπάλα, ο Χάκπο από τον άξονα τροφοδότησε τον Ντούμφρις στα δεξιά, γύρισε στον Ντεπάι, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και έκανε το 1-0. Μάλιστα χρειάστηκαν 20 πάσες για να πετύχουν γκολ. Από εκεί και πέρα η Ολλανδία έφερε το ματς στα μέτρα της.

Οι ΗΠΑ είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά, με την ομάδα του Φαν Χάαλ να είναι φωτιά στις γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Στο 45+1' η Ολλανδία διπλασίασε τα τέρματά της σε πανομοιότυπη φάση. Ο Ντούμφρις ξανά από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί που ο Μπλιντ πλάσαρε για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι ΗΠΑ μπήκαν πιο ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο. Στο 50' ο ΜακΚένι πήρε την κεφαλιά, ο Ριμ προσπάθησε στη συνέχεια από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Χάκπο όμως έδιωξε λίγο πιο μπροστά από την γραμμή. Στη συνέχεια οι Ηνωμένες Πολιτείς είχαν καλή στιγμή με σουτ του ΜακΚένι.

Η Ολλανδία διαχειριζόταν το προβάδισμα και όποτε έβρισκε την στιγμή προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή του Τέρνερ, με τον Φαν Ντάικ και τον Ντεπάι να έχουν καλές ευκαιρίες, με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα να χάνει σημαντική στιγμή με κεφαλιά από κοντά.

Οι ΗΠΑ μπόρεσαν να επιστρέψουν στο 76ο λεπτό και να βάλουν "φωτιά" στο παιχνίδι. Ο Πούλισικ από τα δεξιά τροφοδότησε τον Ράιτ, ο οποίος στην προσπάθειά του να πλασάρει αμέσως, σήκωσε την μπάλα, η οποία πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Η Ολλανδία οσμίστηκε πως βρίσκεται σε κίνδυνο και αντέδρασε στο 81ο λεπτό. Ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Ντούμφρις να πλασάρει στην κίνηση για το 3-1, κόβοντας τα φτερά των Αμερικανών. Έτσι, τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικά με τους παίκτες του Φαν Χάαλ να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους οκτώ.

Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις στο Ολλανδία - ΗΠΑ
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις στο Ολλανδία - ΗΠΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Τίμπερ, Βαν Ντάικ, Άκε (90+4' Ντε Λιχτ), Ντάμφρις, Μπλιντ, Ντε Ρον (46' Μπέρχβαϊν), Ντε Γιονγκ, Κλάασεν (46' Κόπμαϊνερς), Χάκπο (90+4' Βέγκχορστ), Ντεπάι (83' Σίμονς)

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (75' Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ρέαμ, Ρόμπινσον (90+2' Μόρις), Μούσα, Άνταμς, ΜακΚένι (67' Ράιτ), Πούλισικ, Φερέιρα (46' Ρέινα), Γουέα (67' Άαρονσον).

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ