MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - Αργεντινή: Ο Μέσι θέλει να ξαναγράψει ιστορία κόντρα στο εκπληκτικό σερί των Ολλανδών

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει στην αναμέτρηση Αργεντινή - Μεξικό
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει στην αναμέτρηση Αργεντινή - Μεξικό 2022 AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Αργεντινή με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε μερικά χρήσιμα facts ενόψει της αναμέτρησης.

Ολλανδία και Αργεντινή κοντράρονται το βράδυ της Παρασκευής (6/12, 21:00, ANT1, ANT1+ και LIVE SPORT24) για την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η έκτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Μουντιάλ. Μόνο δύο ζευγάρια έχουν συναντηθεί επτά φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Βραζιλία με την Σουηδία και η Αργεντινή με τη Γερμανία.

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - Αργεντινή: Ο Μέσι θέλει να ξαναγράψει ιστορία κόντρα στο εκπληκτικό σερί των Ολλανδών

Η Ολλανδία έχει μόνο μία ήττα στις εννέα φορές που έχει αντιμετωπίσει την Αργεντινή (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) κι αυτή ήταν στον τελικό του Μουντιάλ το 1978. Η τελευταία ισοπαλία οδήγησε στον αποκλεισμό των Ολλανδών στα πέναλτι στον ημιτελικό του 2018.

Οι δύο τελευταίοι αγώνες των δύο ομάδων σε Μουντιάλ έληξαν 0-0, στον όμιλο το 2006 και στον ημιτελικό του 2018.

Μετά την ήττα στον τελικό του 1930 από την Ουρουγουάη, κάθε ένας από τους εννέα αποκλεισμούς της Αργεντινής στα νοκ-άουτ έχει έρθει απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες.

Ολλανδία - Αργεντινή στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Ολλανδία έχει προκριθεί στις τρεις τελευταίες παρουσίες της στα προημιτελικά (1998, 2010, 2014) και η μόνη ήττα της στους 8 ήταν το 1994 από τη Βραζιλία.

Η Αργεντινή έχει αποκλειστεί σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες παρουσίες της στους 8, αλλά προκρίθηκε την τελευταία φορά, στον προημιτελικό με το Βέλγιο το 2014. Κάθε φορά που η Αργεντινή κερδίζει προημιτελικό, φτάνει και στον τελικό (1986, 1990, 2104).

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - Αργεντινή: Ο Μέσι θέλει να ξαναγράψει ιστορία κόντρα στο εκπληκτικό σερί των Ολλανδών

Ο Λούις Φαν Χαλ είναι αήττητος στα 11 παιχνίδια Μουντιάλ της καριέρας του (οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες). Αν η Ολλανδία δεν χάσει από την Αργεντινή, ο Φαν Χαλ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σκολάρι, που ήταν αήττητος στους πρώτους 12 αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του.

Ο Μέμφις Ντεπάι έχει άμεση συμμετοχη σε 34 τέρματα στους τελευταίους 30 αγώνες του με την Ολλανδία, με 24 γκολ και 10 ασίστ.

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - Αργεντινή: Ο Μέσι θέλει να ξαναγράψει ιστορία κόντρα στο εκπληκτικό σερί των Ολλανδών


Ο Μέσι έφτασε τα εννέα γκολ σε Μουντιάλ, με το γκολ απέναντι στην Αυστραλία να είναι το πρώτο του σε νοκ-άουτ και πλέον είναι πίσω μόνο από τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, που έχει 10 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο Άλβαρες έχει σκοράρει και στους δύο αγώνες Μουντιάλ που έχει παίξει ως βασικός, κάτι που έχουν πετύχει μόνο τρεις Αργεντινοί: Ο Στάμπιλε το 1930, το Κορμπάτα το 1958 και ο Κρέσπο το 2006.

Αν ο Άλβαρες ξεκινήσει και σκοράρει απέναντι στην Ολλανδία, θα γίνει ο νεαρότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα στις τρεις πρώτες συμμετοχές του στην ενδεκάδα σε Μουντιάλ μετά τον Κουμπίγιας το 1970.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ