ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Ο Κολίνα παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος απόφαση το πέναλτι που δόθηκε στην Πορτογαλία εις βάρος της Ουρουγουάης

Οι παίκτες της Ουρουγουάης διαμαρτύρονται στον διαιτητή Αλιρέζα Φαγκιάνι
Οι παίκτες της Ουρουγουάης διαμαρτύρονται στον διαιτητή Αλιρέζα Φαγκιάνι @ 2022 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιελουίτζι Κολίνα, παραδέχθηκε ότι το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR η Πορτογαλία στις καθυστερήσεις του δευτέρου μέρους κόντρα στην Ουρουγουάη ήταν μια λάθος απόφαση.

Το πέναλτι που κέρδισε η Πορτογαλία κόντρα στην Ουρουγουάη με το οποίο έκανε το 2-0, σήκωσε αρκετή κουβέντα, με τους Ουρογουανούς να διαμαρτύρονται ότι το χέρι του Χοσέ Μαρία Χιμένες ήταν χέρι στήριξης και επομένως δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Ο Αλιρέζα Φαγκάνι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ο διαιτητής VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση, δίνοντας πέναλτι. Ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση, με τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα να αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος απόφαση.

Ο Εντουάρντο Ας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής για τη συζήτηση για το πέναλτι και την παραδοχή : "Είναι ένα θέμα που συζήτησε ο Αλόνσο (πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρογουάης) με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες και που αναμφίβολα επηρεάζει επειδή κάποιος έχει δει κάποιες αποφάσεις όπου το VAR πρέπει να παρέμβει και δεν παρεμβαίνει.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής είχε κρίνει σωστά και το VAR τον καλεί και παίρνει μια κακή απόφαση. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Conmebol μίλησε με την Κολίνα και κατέληξε να παραδέχεται ότι ήταν μια κακή απόφαση".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ