ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3: Τεράστια νίκη για τα μαύρα αστέρια σε συγκλονιστικό ματς

Ο Μοχαμέντ Κούντους πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Νότια Κορέα
Ο Μοχαμέντ Κούντους πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Νότια Κορέα @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Σε ένα απίστευτο ματς με πέντε γκολ, πολλές καθαρές ευκαιρίες και δυνατές συγκινήσεις, η Γκάνα επιβλήθηκε 3-2 της Νότιας Κορέας αντέχοντας το σφυροκόπημα της αντιπάλου της στο τελευταίο ημίωρο και πήρε μία τεράστια νίκη στον 8ο όμιλο.

Λίγες ώρες μετά από το εκπληκτικό 3-3 του Καμερούν με την Σερβία για τον 7ο όμιλο που χόρτασε το φίλαθλο κοινό με γκολ και ανατροπές, πήρε τη σκυτάλη ένα ακόμα παιχνίδι που καθήλωσε τους λάτρεις της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς, αυτό μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Γκάνας για τον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε αυτό η μπίλια έκατσε στην πλευρά των Αφρικανών, με τα μαύρα αστέρια να επικρατούν με 3-2 των αντιπάλων τους και να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη που τους κρατάει ζωντανούς στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ ματς, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο που βρίσκονται επίσης η Πορτογαλία και η Ουρουγουάη.

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3: Τεράστια νίκη για τα μαύρα αστέρια σε συγκλονιστικό ματς

Η ομάδα του Ότο Άντο πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα δύο γκολ με τους Σαλισού και Κούντους, όμως το δεύτερο μέρος ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, με τους Νοτιοκορεάτες (βασικός ο Ίνμπομ Χουάνγκ, μπήκε αλλαγή στο 78' ο Ουί-Τζο) να είναι σαρωτικοί και να φτάνουν στην ισοφάριση σε χρόνο dt με τα δύο γκολ του Τσο.

Η απάντηση από πλευράς Γκάνας ήταν άμεση, με τον φορ του Άγιαξ, Κούντους, να γράφει το 3-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για να ακολουθήσει ένας διαρκής επιθετικος μονόλογος στα όρια του σφυροκοπήματος από τους Νοτιοκορεάτες αλλά χωρίς η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, με τον κίπερ Ζίγκι και τους συμπαίκτες του να αντέχουν με υπερπροσπάθεια και ηρωισμούς και να κρατούν το χρυσό τρίποντο.

Το ματς

Η Νότια Κορέα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 20λεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας, περιορίζοντας την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο, όμως στο διάστημα αυτό δεν βρήκε κάποια καθαρή ευκαιρία και αυτό το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Και αυτό γιατί η Γκάνα άντεξε στην έντονη πίεση που δέχτηκε και όχι μόνο ισορρόπησε αλλά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της, στέλνοντας δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα στις ισάριθμες φορές που μετέφερε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις.

Το 1-0 για τους Αφρικανούς ήρθε στο 24' όταν μετά από αδράνεια της άμυνας της Νότιας Κορέας σε εκτέλεση φάουλ επωφελήθηκε ο Σαλισού, για να σκοράρει με κοντινό σουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, έγινε και το 2-0 για τα "μαύρα αστέρια, με τον Τζόρνταν Αγιού να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Κούντους να κάνει εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή, για να πάρει την κεφαλιά και να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ μέσα σε αποθέωση.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με την Νότια Κορέα να μην τα παρατάει ωστόσο και να κάνει επική αντεπίθεση στο δεύτερο, για να φέρει το ματς στα ίσα έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον επιθετικό της, Τσο.

Στο 52' είδε τον Ζίγκι να εκτινάσσεται στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει με δυσκολία τη γυριστή κεφαλιά που έπιασε στην καρδιά της άμυνας της Γκάνας, για να είναι όμως εκείνος που βγήκε νικητής στις δύο επόμενες μονομαχίες του που ακολούθησαν με τον κίπερ της Γκάνας.

Στο 58ο λεπτό κινήθηκε πίσω από τον Σαλισού και με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Ζίγκι αξιοποιώντας ιδανικά σέντρα από τα αριστερά του Κανγκ-Ιν ενώ τρία λεπτά αργότερα σηκώθηκε εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Γκουέ-Σουνγκ και έγραψε το 2-2.

Ωστόσο οι μεγάλες συγκινήσεις στο ματς δεν είχαν τελειώσει εκεί, αφού ήταν η σειρά των φίλων της Γκάνας να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να πανηγυρίσουν, με τους παίκτες του Ότο Άντο να τρυπούν την άμυνα της Νότιας Κορέας από τα αριστερά με τον Μενσά και τον Ινιάκι Γουίλιαμς να "πιάνει αέρα" αλλά τη μπάλα να φτάνει στον Κούντους που εκτέλεσε με συρτό αριστερό πλασέ τον Κιμ (2-3).

Η συνέχεια βρήκε το γήπεδο να... κατηφορίζει, με την Νότια Κορέα να πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση και την Γκάνα να παίζει μαζική άμυνα, με τους παίκτες του Μπέντο να χάνουν σωρεία ευκαιριών και τους Αφρικανούς να αντέχουν, με τον Ζίγκι να κατεβάζει τα ρολά αλλά και τους συμπαίκτες του να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια βάζοντας κόντρες και κάνοντας ουκ ολίγα τάκλιν αυτοθυσίας.

Το θρίλερ έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν ο διαιτητής έδειξε δέκα λεπτά καθυστερήσεων, με τον Τσο να έχει μάλιστα την ευκαιρία να γίνει ήρωας για την ομάδα του πετυχαίνοντας χατ-τρικ αλλά τον Ζίγκι να του στερεί τη χαρά με δύσκολη επέμβαση στο 90+4'.

Το φινάλε βρήκε την Νότια Κορέα να έχει 22 τελικές (6 εντός εστίας) έναντι μόλις 7 της Γκάνας (3 εντός εστίας), ωστόσο στην στατιστική κατηγορία που μετράει περισσότερο (τα γκολ) υστέρησε και έτσι έμεινε με τις εντυπώσεις υπέρ της αλλά και με άδεια χέρια, με την Γκάνα στον αντίποδα να πανηγυρίζει μία νίκη χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει για την είσοδο στους 16.

Μουντιάλ 2022, Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3: Τεράστια νίκη για τα μαύρα αστέρια σε συγκλονιστικό ματς

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90' Κουνγκ-Γον Γουόν), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (78' Ουί-Τζο Χουάνγκ), Τζανγκ-Χουν Κγουόν (57' Κανγκ-Ιν Λι), Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46' Σανγκ Χο Να), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78' Οντόι), Σαλισού, Μενσά (88' Μπάμπα), Αμαρτέι, Πάρτεϊ, Κουντούς (83' Τζίκου), Σαμέντ, Τζόρνταν Αγιού (78' Κέρεχ), Αντρέ Αγιού (78' Σουλεμάνα), Γουίλιαμς

Η βαθμολογία στον δεύτερο όμιλο μετά το Καμερούν - Σερβία 3-3
Η βαθμολογία στον δεύτερο όμιλο μετά το Καμερούν - Σερβία 3-3 OPTA/SPORT24

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΚΑΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ