MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Μέσι: Ο εξωγήινος έπιασε τον θεό Μαραντόνα στη δημιουργία σε Παγκόσμια Κύπελλα

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του στο Αργεντινή - Αυστραλία
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του στο Αργεντινή - Αυστραλία 2022 AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε μοναδικό σόου στο Αργεντινή - Αυστραλία και έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τον Μαραντόνα στη δημιουργία ευκαιριών σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Η Αργεντινή επικράτησε 2-1 της Αυστραλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρωταγωνιστής και κουβαλητής για την αλμπισελέστε ήταν γι' ακόμη μία φορά ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Pulga πρόσφερε ένα μαγικό σόου και μάλιστα έφτασε σ' ένα ρεκόρ που τον συνδέει με το έτερο icon της Αργεντινής, τον Μαραντόνα όσον αφορά στη δημιουργία.

Οι πάσες και οι επιδόσεις του Μέσι στο Αργεντινή - Αυστραλία
Οι πάσες και οι επιδόσεις του Μέσι στο Αργεντινή - Αυστραλία

Ο Μέσι απέναντι στους Αυστραλούς είχε τέσσερις key passes, δηλαδή μεταβιβάσεις που έφτιαξαν ευκαιρία, ενώ είχε 52/58 πάσες, ποσοστό 90%, ενώ οι 33 πάσες του ήταν στην επίθεση.

Οι ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει ο Μέσι σε Μουντιάλ
Οι ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει ο Μέσι σε Μουντιάλ


Έτσι, ο Αργεντινός σταρ έχει δημιουργήσει πλέον 67 ευκαιρίες στα 23 του ματς στο Μουντιάλ, όσες είχε και ο Ντιέγκο στα 21 του παιχνίδια στα Παγκόσμια Κύπελλα που συμμετείχε.

Οι φάσεις που δημιούργησε ο Μαραντόνα σε Παγκόσμια Κύπελλα
Οι φάσεις που δημιούργησε ο Μαραντόνα σε Παγκόσμια Κύπελλα

Το επίσης εντυπωσιακό είναι πως και οι δύο έχουν 48 ευκαιρίες σε open play. Ο Μέσι στα παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχει μέχρι στιγμής έξι ασίστ (οι τέσσερις σε open play), ενώ ο Μαραντόνα είχε οκτώ (οι πέντε σε open play).

Οι συμπτώσεις μάλιστα συνεχίζονται, καθώς οι δύο τους έχουν και τις ίδιες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, 103.

O Μέσι είναι killer και το απέδειξε

Ο Λιονέλ Μέσι έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά καθώς στην 1000η του εμφάνιση άνοιξε το σκορ και πέτυχε το 9ο του γκολ σε Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω του Ντιέγκο Μαραντόνα και Γκιγέρμο Στάμπιλε.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές του Pulga στο Κατάρ.

Οι τελικές και τα xGoals του Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Οι τελικές και τα xGoals του Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Μέσι έφτασε τα τρία γκολ, ενώ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός. Οι 19 τελικές του αξίζουν 2.85xG, η κορυφαία επίδοση ποδοσφαιριστή σε αυτό του τουρνουά.

Κόντρα στην Αυστραλία ο Pulga φυσικά ήταν από τους πιο δραστήριους με 75 ενέργειες, οι εννέα εκ των οποίων στην περιοχή.

Η Αργεντινή στα προημιτελικά αντιμετωπίζει την Ολλανδία. Το έργο της αλμπισελέστε δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά ο Μέσι έχει βάλει στόχο να γράψει ιστορία στα 35 του χρόνια.

Δείτε την Game Night:

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ