ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Με VAR οι εναπομείναντες αγώνες των προκριματικών

Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν το γκολ του Μασούρα από τη Νορβηγία /6 Ιουνίου 2021
Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν το γκολ του Μασούρα από τη Νορβηγία /6 Ιουνίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Η UEFA αποφάσισε να εισάγει το VAR στους προκριματικούς αγώνες του Μουντιάλ από τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, ενώ το VAR θα λειτουργεί με ευθύνη της.

Η UEFA με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA αποφάσισε ότι θα τεθεί σε ισχύ το VAR, από τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, αρρχής γενομένης από αυτά της τέταρτης αγωνιστικής, που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική μας ομάδα θα αναμετρηθεί με το Κόσοβο (05/09) στην Πρίστινα και με τη Σουηδία (08/09) εντός έδρας, ενώ θα δώσει και ένα φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία, πριν από αυτά τα παιχνίδια.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε στα πλάνα της να θέσει σε χρήση το VAR σε προηγούμενες αναμετρήσεις, ωστόσο ο κορονοϊός πήγε πίσω το συγκεκριμένο εγχείρημα. Η λειτουργία του VAR στους αγώνες θα γίνεται με ευθύνη της UEFA

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: "Η UEFA, με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA, αποφάσισε τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee (VAR) στους εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αρχής γενομένης από την 4η αγωνιστική που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλάνο χρήσης του VAR στις προκριματικές διοργανώσεις Εθνικών Ομάδων ευθύνης της UEFA είχε ήδη εκπονηθεί από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας οργανωτικών δυσκολιών που αφορούσαν στη μεταφορά του εξοπλισμού και οφείλονται στην πανδημία Covid-19.

Η λειτουργία του VAR στα γήπεδα των αγώνων θα οργανώνεται από την UEFA, η οποία θα παρέχει τα ειδικά van και τον απαραίτητο εξοπλισμό".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ UEFA FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ