ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Κόστα Ρίκα: Μαγεία στην κίνηση από τον Γκάβι για το πέμπτο γκολ της "φούρια ρόχα"

Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Κόστα Ρίκα: Μαγεία στην κίνηση από τον Γκάβι για το πέμπτο γκολ της "φούρια ρόχα"
@2022 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Η εθνική Ισπανίας ήταν ασυγκράτητη απέναντι στην Κόστα Ρίκα και στο δεύτερο μέρος και στο 75ο λεπτό επιβραβεύτηκε και με πέμπτο γκολ, με τον Γκάβι να βρίσκει δίχτυα και να γίνεται ο νεότερος σκόρερ της "φούρια ρόχα" σε τελική φάση Μουντιάλ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το Euro 2020 εμφανίστηκε η εθνική Ισπανίας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ και η άτυχη που βρέθηκε στο διάβα της ήταν η Κόστα Ρίκα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν απολαυστική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ανταμείφθηκε με πολλά γκολ, με το πέμπτο που σημειώθηκε στο 75ο λεπτό να είναι χάρμα ειδέσθαι.

Μετά από κάθετη πάσα στον Μοράτα (καλυπτόταν οριακά), ο έμπειρος φορ απέφυγε τον εξερχόμενο Νάβας και έφυγε προς τα αριστερά, για να γίνει το γύρισμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Γκάβι να πιάνει υπέροχο σουτ στην κίνηση για να γράψει το 5-0 μέσα σε αποθέωση.

Το γκολ αυτό ήταν μάλιστα ιστορικό για τον Γκάβι, αφού σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών έγινε νεότερος Ισπανός που σκοράρει σε Μουντιάλ και μόλις ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από τον Πελέ στον τελικό του 1958 κόντρα στην Σουηδία (17 ετών και 249 ημερών).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ