MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Ιράν - ΗΠΑ: Οι Ιρανοί θέλουν να επαναλάβουν τη νίκη του 1998 κόντρα στους Αμερικανούς

Ο Εχσάν Χατζισαφί στην αναμέτρηση του Ιράν απέναντι στην Ουαλία
Ο Εχσάν Χατζισαφί στην αναμέτρηση του Ιράν απέναντι στην Ουαλία 2022 AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Το Ιράν και οι ΗΠΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ' έναν πολύ σημαντικό αγώνα με φόντο την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία για τον "τελικό" του δευτέρου ομίλου.

Το Ιράν και οι ΗΠΑ (29/11, 21:00, antenna.gr, ANT1+, LIVE SPORT24) αναμετρώνται σ' έναν "τελικό" για την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον δεύτερο όμιλο.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για το σπουδαίο παιχνίδι με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά το φιλικό του 2000 που έληξε 0-0.

Μουντιάλ 2022, Ιράν - ΗΠΑ: Οι Ιρανοί θέλουν να επαναλάβουν τη   νίκη του 1998 κόντρα στους Αμερικανούς

Το Ιράν στοχεύει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί στο τρίτο ματς του ομίλου σε επτά από τις οκτώ συμμετοχές τους σε Μουντιάλ, με εξαίρεση τη νίκη με 1-0 επί της Αλγερίας το 2010.

Το Ιράν νίκησε 2-1 και απέκλεισε τις ΗΠΑ στο Μουντιάλ του 1998, στη μοναδική προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά τις δύο ισοπαλίες που έχουν φέτος στον όμιλο, οι ΗΠΑ έχουν δύο νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια τους σε μουντιάλ (έξι ισοπαλίες, έξι ήττες) και ποτέ δεν έχουν φέρει τρεις σερί ισοπαλίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πέντε από τα έξι γκολ του Ιράν στα Μουντιάλ και τρία από τα τέσσερα σ’αυτό το τουρνουά έχουν μπει στις καθυστερήσεις. Δύο από τα γκολ που έχουν βάλει στο Κατάρ έχουν έρθει μετά το 100ο λεπτό: στο 102.30 το γκολ του Ταρεμί με την Αγγλία και στο 100.37 του Ρεζαϊγιάν με την Ουαλία.

Ιράν-Αγγλία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Το 0-0 με την Αγγλία ήταν η πρώτη λευκή ισοπαλία των ΗΠΑ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, στον 35ο αγώνα τους στη διοργάνωση, ενώ οι Αμερικανοί δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κρατήσουν το μηδέν για δύο συνεχόμενα παιχνίδια Μουντιάλ από το 1930.

Ο Μεχντί Ταρεμί έχει συμμετοχή και σε τρία από τα τέσσερα γκολ του Ιράν στο Κατάρ, με δύο γκολ και μία ασίστ. Ο Ταρεμί έφτιαξε οκτώ ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στη νίκη επί της Ουαλίας.

Μουντιάλ 2022, Ιράν - ΗΠΑ: Οι Ιρανοί θέλουν να επαναλάβουν τη   νίκη του 1998 κόντρα στους Αμερικανούς

Ο Γουόκερ Ζίμερμαν είχε 148 εύστοχες πάσες στα δύο πρώτα ματς του ομίλου, 33 περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Ο μοναδικός Αμερικανός που έχει περισσότερες εύστοχες πάσες σε όμιλο Μουντιάλ είναι ο Κλαούντιο Ρέινα, με τις 169 σωστές μεταβιβάσεις που είχε στα τρία παιχνίδια του 1998.

Ο Γιουνούς Μούσα γίνεται 20 χρόνων κι αν παίξει εναντίον του Ιράν θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που αγωνίζεται σε Μουντιάλ στα γενέθλιά του.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ