MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα: Ντοάν και Ασάνο κυνηγούν ρεκόρ του Ιναμότο απ' το 2002

Ο Ρίτσου Ντόαν πανηγυρίζει γκολ του στο ματς μεταξύ της Γερμανίας και της Ιαπωνίας
Ο Ρίτσου Ντόαν πανηγυρίζει γκολ του στο ματς μεταξύ της Γερμανίας και της Ιαπωνίας 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα (27/11, 12:00, ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) σ' ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε χρήσιμα facts για την αναμέτρηση.

Η Ιαπωνία μετά τη μεγάλη νίκη επί της Γερμανίας αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα, η οποία δέχθηκε βαριά ήττα από την Ισπανία. Ένα κρίσιμο παιχνίδι για την έκβαση του πέμπτου ομίλου (27/11, 12:00, ΑΝΤ1,ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24).

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για την έκβαση του παιχνιδιού.

Η Ιαπωνία είναι αήττητη στις τέσσερις φορές που έχει αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα (τρεις νίκες, μία ισοπαλία), με τρία γκολ σε κάθε της νίκη.

Η Κόστα Ρίκα έχει νικήσει στον έναν αγώνα Μουντιάλ που έχει δώσει απέναντι σε ασιατική ομάδα, 2-0 την Κίνα το 2002.

Μουντιάλ 2022, Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα: Ντοάν και Ασάνο κυνηγούν ρεκόρ του Ιναμότο απ' το 2002
24 MEDIA

Η Κόστα Ρίκα έφαγε επτά γκολ από την Ισπανία στην πρεμιέρα της, όσα είχε δεχθεί στα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια της σε Μουντιάλ.

Μετά τις νίκες της επί της Ιταλίας και της Ουρουγουάης στον όμιλο του 2014, η Κόστα Ρίκα δεν έχει νίκη σε επτά σερί ματς Μουντιάλ (τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες) και έχει μείνει χωρίς γκολ σε πέντε από αυτά.

Η Κόστα Ρίκα δεν είχε ούτε μία τελική απέναντι στην Ισπανία, κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά από το 1966. Η πρώτη φορά ήταν πάλι από την Κόστα Ρίκα, που δεν είχε τελική στον αγώνα απέναντι στη Βραζιλία το 1990.

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Από την άλλη, η Ιαπωνία δέχθηκε 26 τελικές στην πρεμιέρα της απέναντι στη Γερμανία, τις περισσότερες που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ σε αγώνα Μουντιάλ.

Πέντε από τα 22 γκολ της Ιαπωνία στα Μουντιάλ έχουν μπει από αλλαγές, με δύο εξ αυτών να έδωσαν τη νίκη με 2-1 επί της Γερμανίας. Τρία από τα πέντε γκολ έχουν μπει μέσα σε έξι λεπτά από τη στιγμή της αλλαγής, ενώ ο Ντοάν ισοφάρισε τη Γερμανία μόλις τέσσερα λεπτά και εννιά δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Αν οι Νάβας, Μπόρχες και Ρουίς αγωνιστούν απέναντι στην Ιαπωνία, θα γίνουν οι πρώτοι Κοσταρικανοί με 10 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μουντιάλ 2022, Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα: Ντοάν και Ασάνο κυνηγούν ρεκόρ του Ιναμότο απ' το 2002
24 MEDIA

Ο Ντοάν και ο Ασάνο ήταν οι σκόρερ της Ιαπωνίας απέναντι στη Γερμανία. Μόνο ο Ιναμότο έχει σκοράρει σε δύο σερί ματς σε Μουντιάλ, όταν το είχε κάνει στα δύο πρώτα παιχνίδια της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο του 2002.

Παρότι μπήκε ως αλλαγή, ο Ασάνο είχε πέντε από τις 12 τελικές της Ιαπωνίας. Μόνο ο Καγκάβα έχει κάνει περισσότερες σε αγώνα Μουντιάλ για την Ιαπωνία, έξι απέναντι στην Κολομβία 2014.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ