ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία στον ρόλο της Redeem Team στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία στον ρόλο της Redeem Team στο Κατάρ
© 2016 ANDRE PENNER / AP IMAGES

Η Βραζιλία αναζητά στο Κατάρ την εξιλέωση, την επιστροφή στον απόλυτο θρόνο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αυτόν που στερείται εδώ και τέσσερις διοργανώσεις. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου.

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που η Βραζιλία κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας τότε, η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε πανηγυρίσει ακόμη μια μεγάλη επιτυχία. Από τότε βέβαια, μηδέν εις το πηλίκο.

Πέρασαν τέσσερις διοργανώσεις κι η Βραζιλία απέτυχε να διεκδικήσει έστω το τρόπαιο, παίζοντας σε τελικό. Η διοργάνωση του 2014 δε, αποτέλεσε το απόλυτο ποδοσφαιρικό φιάσκο για μια χώρα που ζούσε κι ανέπνεε με ένα μόνο όνειρο: να πάρει το έβδομο εντός έδρας. Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Γερμανίας στον ημιτελικό όμως έβαλε τέλος στα όνειρα, τα οποία μετατράπηκαν σε εφιάλτες μέσα σε ενενήντα λεπτά.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί όσα συμβούν στο Κατάρ, από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου και θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε αποκλειστικά μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+ έχουν τεράστια σημασία για ένα ολόκληρο έθνος, το οποίο θα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα κάθε ντρίμπλα του Νεϊμάρ. Με την ελπίδα να "ξεπλυθούν" οι αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος και να μπουν οριστικά κι αμετάκλητα στο... ντουλάπι όσα συνέβησαν προ οκταετίας.

Για όσους δεν θυμούνται για τι μιλάμε, υπάρχουν οι Official FIFA Films, τις οποίες προσφέρει το ΑΝΤ1+. Όλη η ιστορία της διοργάνωσης από το 1966 έως το 2018, μέσα από τα επίσημα ντοκιμαντέρ της FIFA, τα οποία περιλαμβάνουν πλούσια και σπάνια ποδοσφαιρική εικόνα, αλλά και πλάνα που δεν είχα προβληθεί στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Με την αφήγηση θρύλων του Hollywood, όπως ο Σον Κόνερι και ο Μάικλ Κέιν, που ήταν σεσημασμένοι για την αγάπη που είχαν για την στρογγυλή θεά.

Ζήσε όλη την εμπειρία του FIFA World Cup Qatar 2022 και απόλαυσε όλο το περιεχόμενο του ΑΝΤ1+
Ζήσε όλη την εμπειρία του FIFA World Cup Qatar 2022 και απόλαυσε όλο το περιεχόμενο του ΑΝΤ1+

Αυτό το ιστορικό (όσο και εντυπωσιακό) αρχείο που παρέχεται σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα μέσα από το ΑΝΤ1+ αρκεί για να περιγράψει γλαφυρά το μέγεθος των προσωπικοτήτων που φόρεσαν τη φανέλα της Βραζιλίας. Για να καταδείξει γιατί το ποδόσφαιρο στη συγκεκριμένη χώρα ξεπερνάει -σε επίπεδο πάθους και πίστης- πολλά άλλα πράγματα της καθημερινότητας.

Μόλις λοιπόν δείτε περί τίνος πρόκειται, θα το διαπιστώσετε πολύ γρήγορα. Κι ακολούθως, θα μπείτε στο κλίμα, αντιλαμβανόμενοι την πίεση που κουβαλάει η ομάδα του Τίτε (και) σε αυτή τη διοργάνωση, στο Κατάρ. Η εξιλέωση που ψάχνει λοιπόν η Βραζιλία είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Παρεμπιπτόντως, το περιεχόμενο του ΑΝΤ1+ δεν περιορίζεται μόνο στα Official FIFA Films. Με περισσότερες από 300 ώρες ποδοσφαιρικής απόλαυσης για κάθε γούστο, η νέα πλατφόρμα του ΑΝΤ1 μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για κάθε φίλο του ποδοσφαίρου (επί προσωπικού, τα τέσσερα επεισόδια του VICE για το ποδόσφαιρο και ο νέος κύκλος επεισοδίων του "Football Stories" αποτελούν αγαπημένη επιλογή).

Από τη μία οι υψηλού επιπέδου παραγωγές που φιλοξενούνται σε αυτό, από την άλλη το κορυφαίο ποδοσφαιρικό θέαμα του πλανήτη.

Με τον Αλέξη Σπυρόπουλο, τον Σωτήρη Κωσταβάρα και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο από την Ντόχα και μια ομάδα γεμάτη ταλέντο (σαν αυτό της Βραζιλίας) που αποτελείται από τους Στέφανο Αβραμίδη, Βασίλη Σαμπράκο, Μιχάλη Τσόχο, Κώστα Ψάρρα, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Δημοσθένη Γεωργακόπουλο, Μανώλη Μανή και Έλενα Παπαδοπούλου από την Αθήνα, δεν χωρά αμφιβολία για το τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Γι αυτό, εν αντιθέσει με την Βραζιλία που θα καίγεται σε κάθε ενενηντάλεπτο και θα αποζητά την εξιλέωση, οι φίλοι του ποδοσφαίρου από την Ελλάδα θα είναι πολύ πιο ήρεμοι και με τη δυνατότητα να απολαύσουν το καλύτερο ποδοσφαιρικό προϊόν του πλανήτη. Με τον δέοντα τρόπο.



Ζήσε όλη την εμπειρία του FIFA World Cup Qatar 2022 και απόλαυσε όλο το περιεχόμενο του ΑΝΤ1+ μόνο με 3,33€/μήνα*.
*Ισχύει για 6μηνη συνδρομή συνολικού κόστους 19,99€ με εφάπαξ χρέωση. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ