ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία κάνει τη δουλειά αθόρυβα

Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία κάνει τη δουλειά αθόρυβα
© 2022 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ με νέα τριάρα, αλλά και απολύτως αθόρυβα. Όπως δηλαδή συμβαίνει από την έναρξη της διοργάνωσης.

Πολύ πιο εύκολα απ ότι ενδεχομένως περίμενε κανείς, η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η νέα τριάρα των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αυτή τη φορά κόντρα στη Σενεγάλη, διατηρεί το ηθικό όλων πολύ ψηλά, την ίδια ώρα που όμως ό,τι συμβαίνει στην Ντόχα χαρακτηρίζεται από... ησυχία.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Βλέπετε, η απουσία αλκοόλ από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (αλλά κι εντός αυτού) έχει περιορίσει αρκετά τις... φωνές των φίλων της Αγγλίας. Πολύ πιο πράοι απ ό,τι μας έχουν συνηθίσει, με τα συναισθήματα τους να εξωτερικεύονται πολύ πιο εύκολα πλέον -εν τη απουσία της έκστασης που προκαλεί η κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό βέβαια μόνο κακό δεν είναι, δεδομένου ότι η διοργάνωση κυλά εξαιρετικά, πολύ ήσυχα και δίχως έκτροπα -με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις πρώτες ημέρες. Το μείζον βέβαια για τους φίλους των "τριών λιονταριών" δεν είναι πότε και αν θα πιούν μπύρα, αλλά κατά πόσο, στο τέλος, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα επιστρέψει το τρόπαιο στο "σπίτι".

Το "It's Coming Home" ενδεχομένως έχει καταντήσει κοινότοπο, ως ατάκα, αλλά δεν παύει να είναι η δική τους πραγματικότητα. Αν μάλιστα κρίνουμε από τις προηγούμενες διοργανώσεις, όπου η πτώση έκανε εκκωφαντικό κρότο, το αθόρυβο της δουλειάς που γίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή ίσως, τελικά, αποδειχθεί μεγάλο κέρδος.

Θα δείξει... Προς το παρόν ακολουθεί η μεγάλη ευρωπαϊκή μονομαχία με τη Γαλλία, η οποία δεν αστειεύεται, ούτε έχει ανάγκη από εξωγενείς παράγοντες για να κάνει σαματά.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ